Cupa Davis: arădeanul Copil face un ultim tandem cu Tecău, care şi-a anunţat retragerea!

by Sorin Haut

Arădeanul Marius Copil, Horia Tecău, Nicolae Frunză, Ştefan Paloşi şi Gabi Adrian Boitan au fost convocaţi la echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Peru, de la Cluj-Napoca, a anunţat Federaţia Română de Tenis pe site-ul său oficial. ”Dată fiind importanţa acestei întâlniri, căpitanul nejucător Gabriel Trifu şi antrenorul Andrei Mlendea mizează pentru partida cu Peru pe valoarea şi experienţa lui Marius Copil şi Horia Tecău şi pe entuziasmul tinerilor şi talentaţilor Nicolae Frunză, Ştefan Paloşi şi Gabi-Adrian Boitan’‘, se arată în comunicat. Trifu şi Mlendea au renunţat la Filip Jianu şi Nicholas David Ionel faţă de meciul cu Portugalia, din 18-19 septembrie, câştigat cu 3-1, în primul tur al Grupei Mondiale. În 27 şi 28 noiembrie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, echipa României va înfrunta naţionala statului Peru, în barajul Grupei Mondiale I pentru calificările Cupei Davis, iar o victorie aduce prezenţa la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume. “Pentru echipa României, care a jucat trei finale de Cupa Davis în istoria sa, acesta este un moment foarte important, pentru că el marchează revenirea băieţilor în elita tenisului mondial masculin la nivel de echipe naţionale”, subliniază FRT.

România mizează pe experienţa lui Copil şi Tecău! Constănţeanul, carieră de vis

Horia Tecău şi-a anunţat încheierea carierei sportive, ultimele sale apariţii fiind chiar cele de la finalul acestei luni, alături de echipa de Cupa Davis a României. Tecău încheie o carieră în care a cucerit 38 de titluri la dublu şi a jucat alte 24 de finale! Constănţeanul are titluri câştigate la Wimbledon în 2015 şi US Open în 2017, ambele alături de olandezul Jean-Julien Rojer, precum şi trofeul la Turneul Campionilor din 2015, tot alături de Rojer. De asemenea a mai câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, alături de Florin Mergea, precum şi un titlu la dublu mixt la Australian Open, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands.

„Moment important, care marchează revenirea băieţilor în elita tenisului mondial”

Peru vine în România cu jucătorii Juan Pablo Varillas (127 ATP la simplu, 357 la dublu), Nicolas Alvarez (366 ATP la simplu, 435 la dublu), Conner Huertas del Pino (650 ATP la simplu şi 383 la dublu), Arklon Huertas del Pino (773 ATP la simplu, 939 la dublu) şi Sergio Galdos (1.209 ATP la simplu, 141 la dublu), căpitan-nejucător fiind Americo Venero. Componenţii echipei României ocupă următoarele poziţii în clasamentul ATP: Marius Copil – 275 la simplu şi 483 la dublu, Horia Tecău – 18 la dublu, Nicolae Frunză – 627 la simplu şi 952 la dublu, Ştefan Paloşi – 654 la simplu şi 786 la dublu, Gabi Adrian Boitan – 858 la simplu şi 2.223 la dublu. Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în zilele de 27 noiembrie (de la ora 12:00) şi 28 noiembrie (de la ora 11:30). În actualul context epidemiologic, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca toate evenimentele sportive să se desfăşoare fără spectatori. (agerpres)

 

 

Facebook Comments