Cum te pregătești pentru venirea bebelușului

by webeditor

Venirea pe lume a primului bebeluș este o experiență cu adevărat emoționantă, dar și una stresantă. Pentru a nu avea surprize și a te putea bucura din plin de timpul petrecut cu cel mic, este important să faci câteva pregătiri înainte de momentul mult așteptat. Iată câteva sfaturi utile pentru ca aceste pregătiri să decurgă fără probleme.

Pregătirea bagajului pentru spital

Momentul nașterii se apropie, așa că ar trebui să începi să pui laolaltă tot ce ai nevoie să ai cu tine în spital. În primul rând, bagajul ar trebui să includă haine comode, precum niște pijamale mai lărguțe, din materiale delicate. Poți include și haine care să te ajute în timpul alăptării, precum sutiene speciale sau bluze cu nasturi. Apoi, bagajul ar mai trebui să includă și obiecte esențiale de igienă personală, precum pastă și periuță de dinți, săpun, prosoape.

Pregătirea primelor hăinuțe

Deși nu este neapărat obligatoriu să pregătești toată garderoba micuțului pentru prima lună de viață, ar trebui să îi pregătești câteva hăinuțe pe care să le ai la spital și în primele zile când vă întoarceți acasă. Poți achiziționa câteva seturi complete care să includă body-uri, bluzițe, pantaloni și căciuli, astfel încât să ai tot ce ai nevoie. Alege doar haine realizate din materiale hipoalergenice, pentru a evita apariția unor iritații sau reacții alergice. Pentru a le spăla, este recomandat să folosești un detergent special.

Pregătirea camerei

Pregătirea unei camere speciale este importantă nu doar pentru a-i oferi micuțului propriul spațiu, ci și pentru a amenaja o încăpere unde acesta să se poată simți confortabil în permanență. În primul rând, va trebui să achiziționezi mobilierul necesar, cum ar fi un pătuț, o masă de înfășat, dar și o comodă pentru hăinuțe. Amplasează mobilierul astfel încât să poți avea acces ușor la toate obiectele necesare îngrijirii bebelușului.

Apoi, poți trece și la decorare, care poate fi o activitate cu adevărat distractivă și creativă. Poți alege culori pastelate pentru pereți, tapet cu animale și personaje din desene animate sau orice altceva care îți place și care se potrivește cu tema aleasă pentru camera bebelușului. Este important să eviți supra-aglomerarea camerei cu prea multe obiecte și decorațiuni, deoarece acest lucru poate fi deranjant pentru bebeluș.

Cumpărarea de articole esențiale – scutece, alimente și alte accesorii care sunt necesare pentru îngrijirea bebelușului

Pentru a fi pregătită oricând să îi oferi celui mic îngrijirea necesară, ai nevoie de câteva articole esențiale. Pentru început, va trebui să cumperi scutece nou născuți. Asigură-te că acestea sunt confortabile și că lasă pielea micuțului să respire. Ele vor trebui schimbate foarte frecvent, pentru a preveni iritațiile. Apoi, va trebui să te pregătești pentru alăptare. Pregătește tot „echipamentul” necesar, precum pompa pentru sân, biberoane, un aparat pentru dezinfectat, tetine, suzete etc. Este util să ai și lapte praf în casă, în cazul în care nu vei putea să alăptezi.

Nu uita nici de toate celelalte accesorii pentru îngrijirea bebelușului. Acestea pot include un termometru, un aspirator nazal, precum și multe alte prosoape, marsupii, balansoare, produse pentru îngrijirea pielii sau un monitor, astfel încât bebelușul să nu fie niciodată nesupravegheat.

Amenajarea casei în mod corespunzător

Casa va trebui să fie pregătită pentru găzduirea unui bebeluș. În primul rând, toate locurile unde acesta va sta trebuie să fie perfect curate. Folosește produse de curățenie cu ingrediente sigure, nu foarte agresive, care să nu aibă un miros puternic și să nu provoace niciun fel de reacții adverse. Încăperile vor trebui să fie și confortabile din punct de vedere termic. Asigură-te că acestea sunt bine încălzite și că nu se formează curenți de aer, deoarece bebelușii nu au capacitatea de a-și regla temperatura corpului.

Cât bebelușul este încă mic, acesta nu se va deplasa, însă va trebui să iei în considerare amenajarea unor spații sigure pentru acesta. Evită utilizarea pernelor sau păturilor groase în pătuț, pentru a reduce riscul de sufocare. Pe viitor, poți instala protecții pentru colțuri, mecanisme anti-deschidere a ușilor sau țarcuri și gărdulețe speciale, pentru a evita accidentările.

Ținând cont de câteva sfaturi utile, vei putea scăpa destul de ușor de grija pregătirilor și te vei putea bucura din plin de primele momente trăite cu bebelușul tău. Asigură-te că respecți toate aceste indicații și, astfel, nu vei avea parte de neplăceri. Nu uita că poți oricând să ceri ajutorul unui pediatru, deoarece acesta îți poate răspunde la orice fel de întrebări, fie legate de îngrijirea unui copil, fie de eventuale probleme de ordin medical.

Facebook Comments