Cum te pregătești pentru prima întâlnire

by webeditor

Prima întâlnire cu o persoană pe care o găsești atrăgătoare vine întotdeauna la pachet cu un cumul de emoții. Te întrebi cum ar trebui să te îmbraci, cum să te comporți sau ce subiecte să abordezi, mai ales dacă nu știi foarte multe despre omul cu care urmează să ieși în oraș. Aceste lucruri sunt general valabile, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, chiar dacă cei din urmă pot părea adesea mai relaxați.

Așadar, ați stabilit data, ora și locul și te întrebi cum să te pregătești pentru acest moment deosebit. Există câteva trucuri de care să ții cont, ca să te asiguri că lucrurile vor decurge bine, iar întâlnirea va fi una plăcută, atât vizual, cât și la nivel de interacțiune.

Documentează-te cu privire la locație

Fie că e un restaurant, un pub sau un alt loc, este bine să știi din vreme unde urmează să mergi, dacă locația a fost aleasă de persoana cu care te vei întâlni și n-ai mai fost acolo. Caută pe internet, vezi unde se află și cum arată. E important să nu mergi “la patru ace” dacă ieși la o terasă sau la o ceainărie.

Ce ținută să porți la prima întâlnire

Prima impresie este întotdeauna dată de aspectul estetic, motiv pentru care este esențial să ai o apariție îngrijită și elegantă. Alegerea hainelor este importantă, însă la acest capitol femeile sunt mult mai preocupate decât bărbații. Nu există o regulă pentru articolele vestimentare pe care o femeie să le poarte la prima întâlnire, însă dacă vrei să pari cât mai rafinată și feminină, rochia nu dă niciodată greș. Evită blugii combinați cu teniși și în general hainele sport. Desigur, ținuta trebuie aleasă în funcție de locația în care mergeți. La bărbați lucrurile stau ceva mai simplu, căci o cămașă sau un tricou combinat cu un sacou îi salvează întotdeauna.

În ceea ce le privește pe doamne și domnișoare, machiajul trebuie să fie cât mai natural, cu precizarea că poți opta pentru un ruj roșu, mai ales dacă întâlnirea are loc seara. În acest caz, un rimel va fi suficient pentru a evidenția ușor ochii. Nu exagera nici cu părul, prinde-l într-o coadă elegantă sau optează pentru bucle lejere.

Parfumul este, de asemenea, extrem de important. O esență tare, cu un miros puternic poate fi de bun augur la o primă întâlnire, așa că nu te sfii să folosești o esență cu note lemnoase, de seară, cum ar fi Armani parfum de pe infinitelove.ro. Îl găsești atât în variantele de damă, cât și bărbătești. Totuși, nu exagera, limitează-te la 2-3 aplicări pe gât și la încheieturile mâinilor.

Ce subiecte să abordezi la prima întâlnire

Ce veți vorbi? Este o întrebare arzătoare, căci pauzele de liniște cresc și mai mult emoțiile. Scopul primei întâlniri este să vă cunoașteți mai bine, așa că este important să împărtășiți lucruri despre voi, pasiuni, interese, în căutarea celor comune. Nu interoga niciodată persoana din fața ta cu întrebări repetate și incomode. Discuția trebuie să decurgă natural și într-o atmosferă relaxantă.

Asigură-te că nu întârzii

Punctualitatea spune multe despre o persoană, mai ales în situații delicate, precum o primă întâlnire. Asigură-te că vei ajunge la timp în locul stabilit, eventual cu câteva minute mai devreme. Pregătește-te din timp și ia în calcul 10, poate 15 minute în plus pentru traficul aglomerat sau găsirea unui loc de parcare.

 

Nu în ultimul rând, printre sfaturile de urmat la prima întâlnire atât pentru femei, cât și pentru bărbați: uită de telefonul mobil pe perioada “date-ului”. Va fi jignitor pentru partener să te vadă accesând rețelele de socializare sau răspunzând altor mesaje. Singura excepție pentru utilizarea telefonului va fi un apel important sau urgent.

Facebook Comments