Cum spălăm corect merele

by Cristian Dobre

Cel mai bun mod de a spăla merele! Oamenii de știință americani cred că au găsit cea mai bună modalitate de a elimina reziduurile de pesticide de pe mere înainte de a le mesteca. Pur și simplu au folosit rețeta bună a bunicii.

Cum curățați mărul înainte de a-l consuma? Il treci sub un jet de apă sau il freci cu un prosop de hârtie? Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts (SUA), acesta nu este deloc un mod corect pentru a elimina urmele de pesticide. Potrivit acestor cercetători, cea mai bună metodă este să scăldăm fructele într-un vas cu apa si sodă de copt.

Cel mai bun mod de a spăla merele!

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au folosit două tipuri de pesticide: un fungicid (tiabendazol) și un insecticid (fosmetru). Apoi au spălat merele folosind trei metode: apa de la robinet, o soluție de bicarbonat de sodiu și apă și o soluție disponibilă în comerț, aprobată pentru utilizare de Agenția pentru Protecția Mediului.

Rezultatele au relevat că soluția cu sodă de copt a fost cea mai bună opțiune. După 12 minute, 80% din tiabendazol a fost îndepărtat, în timp ce 96% din fosfat a fost îndepărtat după o spalare de 15 minute.

Știți acum ce trebuie să faceți dacă doriți să evitați să ingerați prea multe pesticide atunci când vă curățați merele.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments