Cum se manifestă deficitul de vitamina C

by Dana B.
Please follow and like us:

Vitamina C este fundamentala pentru organismul uman, mai ales prin calitatea de a repara tesuturilor afectate de anumite boli. Vitamina C ajuta si la procesul de producere a colagenului. In plus, vitamina C este un zid puternic care se opune bolilor imunitare. Cu toate calitatile enumerate mai sus, este evident ca vitamina C nu trebuie sa lipseasca din consumatia noastra zilnica. Totusi, exista situatii cand ai deficit de vitamina C si asta se intampla in urmatoarele situatii: parul tau devine foarte uscat, iti curge sange din nas, te invinetesti fara explicatii, iti sangereaza gingiile.

Pentru a preveni sangerarile gingivale si celelalte probleme expuse este evident ca trebuie sa consumi mai multa vitamina C. Aceasta o gasesti in special in citrice precum grapefruit, lamaie sau portocale ori fructul pasiunii. Vitamina C poate fi procurata si prin ingerarea de suplimente care se pot cumpara din farmacii. Totusi, cea mai sanatoasa sursa de vitamina C ramane natura.

O echipa de cercetatori de la un institut din Cluj-Napoca a initiat un proiect de extractie a vitaminei C din patrunjel. Aceasta planta contine de patru ori mai multa vitamina decat portocala.” Cea mai buna metoda gasita de noi in vederea extractiei vitaminei C din patrunjel este prin folosirea ultrasunetelor.”, a subliniat Soran. Pe langa continutul de patru ori mai mare de vitamina C decat portocala, patrunjelul contine mai multe proteine decat doua oua la un loc si o cantitate insemnata de fier, asimilata bine de organism datorita prezentei vitaminei C.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments