Cum se mănâncă și ce beneficii au frunzele de rucola

by Cristian Dobre

Rucola, o plantă care se folosește frecvent în ultimul timp și pe plaiurile mioritice, are multe beneficii pentru sănătate și dă un gust deosebit atunci când este adăugată ca ingredient în rețete de salate, paste sau pizza.

Rucola este cunoscută în România drept voinicică și, în ciuda faptului că multă lume o confundă cu păpădia, cele două sunt plante diferite. Rucola are multiple proprietăți nutritive și aduce beneficii semnificative sănătății.

Rucola – beneficii și proprietăți

Menține sănătatea sistemului osos și celui cardiovascular

Afrodisiac natural Reduce durerile de stomac

Ajută la detoxifierea organismului

Protejează vederea

Valori nutriționale pentru 100 de grame de rucola: Diferența dintre rucola și păpădie

Rețete cu rucola Salată cu rucola și pui

Salată de rucola cu nuci

Pizza cu rucola

Guacamole cu rucola

Pesto cu rucola

Paste cu rucola Rucola

Deși se crede că rucola este un tip de salată, rucola este de fapt din familia brassicaceae, ceea ce înseamnă că se înrudește cu broccoli, conopida și varza. Săracă în calorii, rucola are o compoziţie complexă din punct de vedere nutriţional. Este o sursă importantă de vitamine (A, C, K, folat), minerale, beta-caroten şi anumiţi compuşi chimici cu rol antiinflamator. Această plantă este cultivată și folosită în bucătăria italienească, încă din cele mai vechi timpuri. În timpul Imperiului Roman, rucola era extrem de apreciată pentru calitățile sale afrodisiace. Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, rucola are multiple beneficii pentru sănătate: Menține sănătatea sistemului osos și celui cardiovascular Numită și arugula, planta aduce un aport însemnat de vitamine: A, C și K, esențiale în susținerea sistemului osos și cel cardiovascular. Afrodisiac natural Rucola era cunoscută în antichitate ca fiind un afrodisiac puternic. Romanii i-au descoperit calitățile și au folosit-o în combinație cu lavanda, pentru a prepara poțiuni cu efect afrodisiac.

Reduce durerile de stomac

Rucola este un remediu de succes împotriva gastritei, reprezentând o alternativa sigură şi naturală a tratamentului împotriva afecţiunilor stomacului. Reduce secreţia acidă a acestuia şi mediază activitatea hormonală pentru remedierea gastritei. De asemenea, este bogată în nutrienţi activi, care susţin digestia.

Ajută la detoxifierea organismului

Este o sursă de sulforan – o substanţã care ajută la detoxifierea naturalã a organismului și are proprietăți antiinflamatoare.

Protejează vederea

Conține carotenoizi, antioxidanți care protejează sănătatea ochilor pe măsură ce intaintăm în vârstă. Valori nutriționale pentru 100 de grame de rucola: Calorii: 5 Fibre: 1 g Vitamina K: 22 mg Vitamina A: 475 mg Acid folic: 19 mg Vitamina C: 6 mg Calciu: 32 mg
Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments