Cum se deschide corect o sticlă de șampanie

by Cristian Dobre

Cum să deschideți șampania in siguranta. Dacă alcoolul trebuie consumat cu moderație, șampania poate fi, de asemenea, periculoasă din cauza recipientului său și în special a plutei care poate provoca accidente. Iată patru sfaturi pentru deschiderea unei sticle în siguranță.

Sărbătorile de sfârșit de an rimează adesea cu sticle de șampanie (care trebuie consumate cu moderație, desigur). Dar pentru a împiedica ca petrecerea să se prăbușească din cauza unui accident intern, sunt necesare câteva precauții.

„Urgențele oftalmologice sunt incredibil de multe în aceste luni de iarnă”, spune medicul Amir Hamid, chirurg oftalmic, in Dailymail, „tratăm multe persoane care sunt victime ale dopului unei sticle de șampanie”, precizează el.

Cum să deschideți șampania in siguranta

Potrivit specialistului, o plută de șampanie poate atinge până la 88 km / h. Cu această viteză, poate provoca leziuni semnificative ochiului.

Pentru a vă asigura că sărbătoriți Anul Nou fără a face rău nimănui, urmați recomandările urmatoare:

Deschide sticlele de șampanie departe de oaspeți
Înclinați ușor sticla (la un unghi de aproximativ 30 de grade)
Țineți ferm capacul când scoateți capacul de sârmă și acoperirea acestuia
Rotiți sticla (nu capacul) având grijă să nu dați drumul până când capacul se deschide ușor

Nu suntem toți egali în fața mahmurelii. Cu toții avem prieteni în jurul nostru care se laudă că nu au avut vreodată o mahmureală, chiar și a doua zi după petrecerile de Revelion bine stropite cu alcool. Nu suntem cu toții egali înaintea alcoolului.

Mahmureala apare din mai multe motive. Deoarece alcoolul este diuretic, determină deshidratare severă. La rândul său, aceasta provoacă simptome precum dureri de cap, uscăciunea gurii sau dificultăți de concentrare. Însă alcoolul scade și nivelul de zahăr din sânge, deoarece provoacă organismul să producă insulină ca răspuns la conținutul ridicat de zahăr.

Toate acestea contribuie la aceste dureri de cap mari, care sunt greu de tratat după o petrecere. Grețurile și vărsăturile, pe de altă parte, provin din gastrita alcoolică, care este un efect toxic direct al alcoolului asupra stomacului.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments