Cum i-a schimbat Revoluția viața Marinei Almășan

by Dana B.

Marina Almășan a mărturisit că din cauza rudelor din străinătate, nu a urmat facultatea dorită.  Vedeta TV a avut de tras, dar până la urmă și-a îndeplinit visul.

Marina Almășan este, în prezent, una dintre cele mai longevive prezentatoare TV. Este vedeta TVR de ani buni și nu a schimbat niciodată locul de muncă de când a ajuns la televiziunea națională. Chiar dacă oferte au fost. Drumul Marinei până să ajungă prezentatoare TV a fost însă presărat cu alte joburi ce nu au avut nicio legătură cu ceea ce face în prezent. Asta pentru că aceasta a terminat o facultate cu profil economic! Și nu pentru că așa și-ar fi dorit, ci din cauza regimului comunist. Marina avea rude în străinătate și i s-a spus că nu are nicio șansă să fie jurnalist. Chiar dacă acesta era visul său din adolescență.

”Îmi doream foarte mult să scriu. Tatăl meu e ziarist. Am moștenit de la el microbul scrisului, scriam pe rupte, chiar și poezii. Vroiam să mă fac ziaristă. În acele vremuri se intra foarte greu în presă, trebuia să fii imaculat. Eu aveam ceva rude în străinătate care-mi stricau dosarul..Si mi s-a zis ca poate o să ajung doar o profesoara de romană pe un vârf de munte… M-am luat după ce mi-au zis unii, alții. M-am dus la Academia de Studii Economice, am terminat facultatea cu 10, învâțând foarte temeinic. Am fost însă, în perioada facultății, redactor șef la revista studenților. În mintea mea, pe undeva ascunsă, rămăsese această înclinație, spre scris”, a mărturisit aceasta pentru Libertatea.

Marina Almășan a mai spus că Revoluția i-a schimbat viața și că, până să lucreze cu Mihai Tatulici, a profesat și ca economist.

”Am fost și economist, și cercetător științific. Dar a venit revoluția, care mi-a schimbat macazul vieții. Atunci când, am fost remarcată de Mihai Tatulici. Așa s-a schimbat viața mea. Ce ți-e scris, în frunte ți-e pus, cu destinul nu te pui. Nu regret nicio clipă. Oricum ce am învățat eu la ASE, cu minunații mei profesori, nu mi-ar mai fi folosit acum..eu am învățat cum se gestionează o economie socialistă”, a adăugat aceasta.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments