Cum scapi rapid de furnici

by Andreea Radu

Învaţă cum scapi rapid de furnici, folosind doar câteva trucuri simple şi metode DIY. Îți prezentăm câteva metode simple și eficiente de alungare a insectelor din casă sau apartament.

De ce apar furnicile în apartament?

Începutul verii este perioada în care furnicile încep să își instaleze cuibul în casă. Atrase de căldură, furnicile își organizează trasee și pătrund în interiorul casei fie prin conductele de ventilație, prin fisurile din fundații sau, de ce nu, chiar pe lângă ferestre.

Cum poți verifica dacă ai un cuib de furnici în casă?

Verifică toate obiectele din lemn din casă (parchet, galerii, etc) și vezi dacă există porțiuni în care lemnul este putrezit. Furnicile sapă în lemnul deja afectat și își fac mai ușor cuiubul. Verifică care este traseul furnicilor deoarece, de regulă, acestea se îndreaptă către cuib. Vezi dacă sunt mai multe furnici în același loc și ce fel de obiecte se află în jurul cuibului.

Cum scapi rapid de furnici

Soluții pentru îndepărtarea furnicilor

Cea mai cunoscută soluţie DIY pentru a scăpa de furnici într-un mod inteligent este să foloseşti o momeală toxică din borax şi zahăr. Zahărul le atrage pe furnici ca un magnet, este uşor de cărat de către cele lucrătoare şi majoritatea furnicilor din cuib vor fi afectate. Ca şi in cazul gândacilor de bucătărie, furnicile vor duce momeala pe granulele de zahăr în cuib, iar ele şi toate celelalte furnici care intră în contact cu amestecul de substanţe vor fi ucise. Amestecă o parte borax cu trei părţi zahăr pudră sau zahăr fin (pentru prăjituri) şi umple capace de sticle sau alte recipiente mici. Pune aceste capcane prin locurile unde ai văzut furnici prin casă şi lasă-le să care amestecul în cuib. Dacă ai animale mici sau copii şi nu vrei să rişti accidente periculoase, amestecă o ceaşcă de apă caldă cu jumătate de ceaşcă de zahăr şi trei linguri cu vârf de borax. Înmoaie bucăţi de vată în amestec şi plasează cocoloaşele în găuri din pardoseală, pereţi, la îmbinările dintre piese de mobilier, etc. Unele furnici preferă mâncarea grasă, deci poţi alterna capcanele cu diverse produse alimentare, în afară de zahăr.

Pulverizează oțet în zonele afectate de furnici

O altă soluţie eficientă împotriva furnicilor din casă este să pulverizezi oţet peste zonele unde ai văzut şiruri de furnici. Oțetul şterge urmele pe care furnicile le lasă pentru suratele lor, ca să se poată întoarce unde au găsit mâncare. Amestecă o lingură de unt de arahide cu o lingură de zahăr şi o linguriţă de borax şi apasă un pai de plastic pentru băuturi peste crema obţinută, până se umple până la jumătate. Taie dacă este nevoie paiul în mai multe bucăţi şi pune aceste mini capcane dulci în calea furnicilor. Pudrează stropi mici de scorţişoară sau pudră pentru bebeluşi pe lângă găurile şi uşile unde ai văzut că intră furnici în casă. Unele tipuri de furnici nu suportă aceste substanţe şi astfel le vei alunga pentru totdeauna.

Cum scapi de furnici – trucuri rapide și eficiente

Pune o cantitate mică de zaț de cafea în locurile unde vezi furnici. Cel mai eficient este să pui zaț de cafea la marginea de jos a pereților. Trasează câteva dungi de lipici pe frumul pe care obișnuiesc să treacă furnicile. În felul acesta, le vei îngreuna traseul. Pune câteva frunze de busuioc în locurile preferate de furnici. Acestea detestă mirosul de busuioc. Stoarce zeama de la o lămâie în locul de pătrundere a furnicilor. Lasă și câteva coji de lămâie lângă cuibul furnicilor. Toarnă apă clocotită peste cuibul furnicilor. Prepară dintr-un litru de apă fierbinte, puțin detergen de vase și alcool menajer, o soluție pe care să o torni în cuiubul furnicilor.

 

Sursa: unica.ro

Facebook Comments