Cum scădem hipertensiunea în mod natural

by Cristian Dobre

Bea suc de sfeclă

Sfecla este o legumă bogată în nitrați, o substanță chimică naturală cunoscută pentru efectele sale hipotensive. Un pahar mare de 50 cl de suc de sfeclă poate reduce tensiunea arterială cu 5 puncte, datorită acțiunii sale asupra vaselor de sânge.

Solutii naturale de scadere a hipertensiunii. Expune-te la soare

Nu ezitați să profitați de razele soarelui imediat ce apar (gândindu-vă să vă protejați pielea, desigur), deoarece sub efectul razelor solare, cantități mici de oxid nitric sunt transferate din celulele pielii spre fluxul sanguin si astfel are loc scăderea tensiunii arteriale. În plus, expunerea la soare face posibilă sintetizarea vitaminei D, o vitamină esențială pentru reglarea tensiunii arteriale.

Limitați carnea

Acesta este un sfat care vine direct din Japonia, unde medicii au descoperit că vegetarienii au tensiune arterială mai mică decât oamenii care mănâncă carne. Mai exact, dieta vegetariană a fost asociată cu o scădere medie a tensiunii arteriale de la 4,7 până la 6,9 puncte. Echivalentul scăderii înregistrate atunci când o persoană supraponderală hipertensivă reușește să piardă 5 kg.

Acest lucru se explică prin faptul că plantele conțin puțin sodiu (principalul inamic al hipertensivilor), dar sunt bogate în potasiu, ceea ce ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Solutii naturale de scadere a hipertensiunii. Mănâncă un mic dejun bogat

Schimbarea stilului de viață și a comportamentului (fumatul, stresul la locul de muncă, stilul de viață sedentar, excesul de greutate) au favorizat debutul tot mai precoce al tensiunii arteriale ridicate la femei. Cu toate acestea, un studiu israelian recent a arătat că femeile care au mâncat o masă bogata la micul dejun (cu cel puțin 700 de calorii) și două mese mai ușoare în timpul zilei au avut tensiune arterială mai mică decât cele care au luat un prânz ușor și au compensat in următoarele două mese.

În orice caz, luați în considerare includerea unui iaurt în meniul dvs. deoarece calciul pe care îl conține are capacitatea de a înmuia vasele de sânge și le permite să se dilate ușor, ceea ce menține tensiunea arterială scăzută.

Plimbați-vă regulat în timpul zilei

Un studiu american recent, realizat pe 6000 de adulți, confirmă faptul că activitatea fizică regulată reduce riscul de hipertensiune. Nu este nevoie să faceți efort intens: 60 minute de mers pe zi sunt suficiente pentru a obține rezultate. Se recomandă, de asemenea, aerobic, înot, în special pentru persoanele a căror tensiune arterială este rezistentă la medicamente.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments