Cum să vă cumpărați un generator portabil

by Sorin Haut

Un generator electric de casă va asigura familiei dvs. energia necesară atunci când vă confruntați cu întreruperi neașteptate. Sunt disponibile două tipuri de generatoare: generatoare portabile și sisteme de generatoare de casă instalate permanent.

Soluțiile portabile vă vor alimenta aparatele electrocasnice în timpul întreruperilor de curent, atunci când vă aflați în camping sau în aer liber și/sau uneltele de pe șantierul de lucru. Sistemele de generatoare de uz casnic sunt instalate la domiciliu și vor alimenta echipamentele medicale de acasă, mai multe aparate de uz casnic și, în majoritatea cazurilor, pornesc automat în timpul întreruperilor de curent.

Ați văzut ce se poate întâmpla în timpul dezastrelor naturale, furtunilor și întreruperilor de curent. Știți că doriți o sursă alternativă de energie pentru casa dumneavoastră. Pentru a determina de câtă energie aveți nevoie, urmați acești pași:

De ce aveți nevoie de energie? Faceți o listă. Întrebați-vă ce veți avea nevoie să alimentați în timpul unei pene de curent: doar aparate și lumini? De asemenea, calculatoare și electronice de uz casnic? Unele familii au echipamente medicale în casă care reprezintă o prioritate, în timp ce altele trebuie să se asigure că au suficientă energie pentru a păstra rezervele de alimente la gheață. Dacă aveți nevoie de un generator electric pentru uz recreativ sau pentru șantier, enumerați uneltele sau aparatele pe care veți dori să le folosiți în același timp. Veți avea nevoie să alimentați luminile de lucru împreună cu uneltele dumneavoastră? Dar un radio? În excursiile de camping sau de pescuit, câte aparate sau accesorii de gătit, încălzire sau divertisment în aer liber veți folosi în același timp, dumneavoastră și familia sau prietenii dumneavoastră?

Determinați ce este necesar pentru a porni fiecare aparat. Asigurați-vă că veți putea să porniți (nu doar să puneți în funcțiune) aparatele dumneavoastră. Puterea de pornire este cantitatea de putere necesară pentru a porni un aparat cu motor; și poate fi de două-trei ori mai mare decât puterea necesară pentru a face să funcționeze aparatul. Dacă aveți manualele de utilizare, verificați puterea de pornire a aparatelor dumneavoastră (față de puterea de funcționare sau puterea nominală).

Calculați necesarul total de energie electrică. Este o ecuație în două părți. În primul rând, adunați toate tipurile de „putere de funcționare” pentru toate elementele pe care doriți să le alimentați simultan cu un generator electric. Acest rezultat este egal cu numărul total de wați de funcționare pe care generatorul dvs. trebuie să îi producă doar pentru a face să funcționeze echipamentul dvs. Apoi, adăugați la acest total cel mai mare dintre „wați de pornire” pe care l-ați notat la pasul 2, de mai sus. Acum știți de câtă putere aveți nevoie pentru a porni și a face să funcționeze aparatele și echipamentele dumneavoastră!

Cu cunoștințele pe care le aveți acum despre nevoile dvs. de energie, puteți compara generatoare în funcție de cerințele dvs. de putere. Atenție! Nu conectați niciodată un generator electric direct la instalația electrică a unei case! Dacă intenționați să conectați un generator de curent Honda la sistemul electric al casei, angajați un electrician calificat pentru a instala un comutator de transfer.

Generatoarele portabile oferă energie fiabilă în timpul întreruperilor de curent și pot fi folosite și pentru a vă pune în funcțiune uneltele electrice sau pentru a face zonele de recreere mai confortabile acolo unde nu există electricitate.

Pentru a cumpăra un generator portabil, urmați acești pași:

Determinați nevoile dvs. de energie electrică. Generatoarele portabile pot varia de la 900 la 10.000 de wați

Gândiți-vă la ușurința cu care veți transporta generatorul. Majoritatea generatoarelor portabile sunt dotate cu roți, iar unele sunt suficient de ușoare pentru a fi transportate. Dacă aveți nevoie de roți, vă vor plăcea roțile rezistente la înțepături, care nu se dezumflă niciodată, pentru un transport mai ușor pe teren accidentat, cum ar fi șantierele de construcții.

Căutați un generator electric cu o autonomie de cel puțin 10 ore de funcționare. Acest lucru le permite antreprenorilor să reziste la o zi întreagă de lucru și proprietarilor de case să aibă o noapte întreagă de somn fără a fi nevoie să realimenteze.

Numărați câte prize veți avea nevoie pe generatorul dvs. Acest lucru depinde de cât de multe aparate pe care va trebui să le alimentați în același timp. Verificați aparatele dvs. pentru a vedea de ce tip de prize veți avea nevoie.

 

Facebook Comments