Cum să te machiezi chiar dacă ești nevoită să porți mască

by Andreea Radu

Acest an a adus mai multe surprize, printre care și măsurile de siguranță sanitară, precum purtarea măștii. Un accesoriu despre care majoritatea dintre noi credea că va fi temporar a devenit acum indispensabil. Din acest motiv, cel mai probabil te afli printre femeile care au fost obligate să echilibreze pasiunea pentru machiaj cu purtarea măștii. Acest lucru poate părea complicat la o primă vedere, însă poți încă să atragi privirile tuturor. În special acum, atenția asupra ochilor tăi și contactul vizual înseamnă tot mai mult. Iată câteva sugestii de care să ții cont când te machiezi înainte de a ieși din casă:

Atrage atenția asupra ochilor

Dacă jumătate din fața ta este acoperită de o mască, machiajul ochilor este cel care te va scoate în evidență în orice context. Fie că ești la muncă sau pe stradă, optează pentru produse machiaj, precum fardul de pleoape strălucitoare. Poți crea efecte inedite printr-o combinație de farduri pudră și cele lichide sau cu ajutorul unui eyeliner lichid rezistent la apă. Prin machiajul ochilor vei obține o privire misterioasă și atrăgătoare, mai ales dacă aplici umbre și accente sub ochi de asemenea. Acestea îți vor face ochii mai mari și mai profunzi. Nu uita să aplici și highlighter în zona tâmplelor și în colțul interior al ochilor.

Nu ignora sprâncenele

Sprâncenele naturale au devenit cel mai trendy accesoriu al unei femei în ultimii doi ani. În materie de beauty, felul în care îți aranjezi sprâncenele s-a schimbat de-a lungul timpului, iar acum trebuie să-ți pui în evidență trăsăturile prin naturalețea lor. Când te machiezi, nu uita să aplici un creion pentru sprâncene pentru a le oferi formă și contur, mai ales dacă sunt mai rare. Însă nu exagera, deoarece poți cădea într-o extremă în care acestea nu mai arată natural. Poți folosi și geluri transparente fixatoare, care seamănă cu mascara și te ajută să fixezi sprâncenele mai groase și rebele. De asemenea, nu opta pentru nuanțe mai închise decât culoarea naturală a părului tău când vine vorba de creioanele pentru sprâncene. Altfel acestea vor ieși prea tare în evidență și îți vor trăda look-ul.

Înlocuiește rujul

În mod evident, dacă porți mască este imposibil să te bucuri de rujurile din colecția ta de make-up. De asemenea, buzele tale sunt iritate constant de frecarea măștii, mai ales dacă ai un job în care trebuie să interacționezi cu oamenii și să porți conversații. Din acest motiv, grija pentru buzele tale este mai importantă ca niciodată. Folosește un balsam de buze hidratant, pe bază de unt de cocos, de cacao, sau de shea. Acesta trebuie aplicat în fiecare zi, deoarece în timpul iernii buzele tale sunt mai sensibile și predispuse la uscare sau crăpare. Masca te protejează împotriva virusului, dar îți poate ridica și probleme. Este important să ai în poșetă sau în trusa de make-up și un lip gloss transparent sau într-o nuanță apropiată de cea a buzelor, în special în perioada sărbătorilor, când prietenii organizează petreceri în grup restrâns. Nu renunța la machiaj dacă porți mască și alege să scoți în evidență părțile care nu rămân ascunse când ieși din casă. De asemenea, ai grijă de pielea și buzele tale în sezonul rece și nu sări peste pașii importanți din rutina de beauty.

Sursa: unica.ro

Facebook Comments