CUM SA TE MACHIEZI CA SA NU ITI MAI LUCEASCA FATA

by Andreea Radu
Din cauza căldurii, porii feței sunt mai mereu deschiși, astfel că ajunge să lucească mult mai repede decât în mod normal, din cauza transpirației și a excesului de sebum. Trebuie să urmezi doar câțiva pași simpli ca să-ți faci un machiaj care să arate mat și să reziste mai multă vreme.

Pregătește-ți pielea pentru machiaj

Primul pas pe care trebuie să îl faci întotdeauna înainte să te machiezi este să îți pregătești pielea pentru straturile de fond de ten, farduri și creme cu FPS. După ce ai curățat pielea, ai tonifiat-o și ai hidratat-o, aplică un primer pentru piele mată pe zona T a feței tale, fiind cea mai grasă.

 Fond de ten mat

Dacă ai probleme cu pielea strălucitoare sau prea grasă, cu siguranță trebuie să ai în trusa de machiaj un fond de ten mat sau o cremă BB mată. Trebuie să folosești produsul pe care îl deții ca să nu-ți mai strălucească fața. Însă cu atenție – nu folosi prea mult, pentru că va fi prea gros și va arăta urât.

Concealer

Dacă ai nevoie de mai multă acoperire, folosește și un concealer – cel pe care îl folosești în mod normal. Specialiștii te sfătuiesc să aplici concealerul după ce ai aplicat fondul de ten sau crema BB, ca să nu îl aplici în cantitate prea mare.

Blush praf, mat

Pune-ți obrajii în evidență cu o nuanță cât mai naturală de blush. În plus, ca să completezi machiajul mat, folosește unul sub formă de pudră, care să nu strălucească, sau dacă preferi unul cremos, folosește unul cu finish mat. Nu este cazul să folosești o pudră colorată care lucește pentru că restul machiajului tău este mat, iar atunci obrajii ar arăta uleioși.

Pudra translucidă ca să fixezi machiajul

Cea mai bună metodă ca să fixezi un machiaj în general și unul mat în special este pudra translucidă. Este transparentă și usucă orice urmă de sebum care își poate face apariția. În plus, poți ține pudra la tine în geantă dacă vrei ca machiajul tău mat să reziste mai mult timp – atunci când începe să îți strălucească fața, dacă se întâmplă acest lucru, poți doar să mai pudrezi un pic nasul.

Facebook Comments