Cum să scapi de pete de transpirație și sfaturi pentru a le preveni

by Andreea Radu

 

Ce este mai rău decât o pereche de axile transpirate? O pereche de pete galbene de sudoare pe cămașa ta preferată. Acestea te jenează, îți distrag atenția și îți strică hainele. Dacă nu ești atent, ar putea să îți deraieze viața socială și să te coste o mică avere. Înlocuirea cămășii preferate la fiecare 2 săptămâni nu este ieftină.

Iată veștile bune: există modalități de a preveni petele de transpirație și de a scăpa de ele, după ce apar. Te vom ajuta cu amândouă.

Cel mai bun mod de a combate petele este de a le evita. Iată 5 sfaturi pentru a preveni petele de sudoare:

 

 1. Poartă tricouri ieftine pe dedesubt, pentru a evita apariția petelor de sudoare pe cămășile elegante și hainele frumoase.
 2. Folosește un antitranspirant cu rezistență clinică. Un antiperspirant puternic poate împiedica transpirația predispusă la bacterii să îți păteze cămășile. Aplică antiperspirant înainte de plecare și lasă-l să se usuce complet înainte de a te îmbrăca. Dacă porți prea mult antiperspirant sau nu îl lași să se usuce complet, acest lucru poate duce la pete galbene.
 3. Tunde-ți părul de la axilă. Părul de la subraț poate colecta excesul de transpirație, murdărie și bacterii (rețeta perfectă pentru petele de transpirație). Prin tunderea firelor de păr, poți preveni transpirația persistentă și bacteriile care provoacă mirosul.
 4. Spală-ți cămașile transpirate cât mai curând posibil! Cu cât lași o cămașă transpirată mai mult să se usuce, cu atât pata se instalează mai puternic. Spală-ți haine transpirate manual, cu un pic de detergent pentru rufe și apă rece pentru a împiedica ca pata să se instaleze.
 5. Ia-o ușor cu deodorantul. La fel ca unele antitranspirante, deodorantul poate provoca și el pete galbene pe cămăși. Pentru a evita acest lucru, aplică un strat ușor pe subraț și lasă-l să se usuce la aer înainte de a te îmbrăca.

Cum să scapi de petele de sudoare

Dacă nu poți evita petele de sudoare, aceste sfaturi te vor ajuta să le elimini.

Tratarea petelor de transpirație poate fi dificilă. Dacă nu îți speli rapid și corect hainele murdare de transpirație, petele se pot instala – și s-ar putea să nu iasă deloc. Vestea bună este că este posibil să îndepărtezi petele de sudoare de pe haine. De fapt, odată ce știi cum, este chiar destul de ușor de făcut.

 

Cum se curăță petele de sudoare care nu sunt instalate în totalitate

Găsești de obicei pete de sudoare pe tricouri în timp ce te antrenezi sau după ce tai iarba într-o zi fierbinte? Dacă da, acestea sunt cel mai simplu de eliminat.

Petele de transpirație sunt mult mai greu de îndepărtat de pe îmbrăcăminte după ce s-au instalat, iar pentru ca petele de sudoare să se instaleze, acestea trebuie să se usuce. Deci, dacă le poți trata imediat, nu va trebui să îți faci griji cu privire la faptul că petele de transpirație îți vor distruge tricourile.

Cea mai bună parte este că tot ce trebuie să faci este să te treci partea murdară a tricoului sub apă rece. Apoi, freacă ușor partea pătată a țesăturii împreună pentru a slăbi pata și clătește-o bine. Odată uscat, îl poți spăla cu restul rufelor fără griji.

Pot fi îndepărtate petele de sudoare dacă sunt instalate?

Dacă ai pete de sudoare care sunt deja instalate, acestea pot fi în continuare îndepărtate. Dar va fi nevoie de ceva mai multă muncă, decât să pui câteva tricouri în apă rece. Există mai multe remedii casnice care te vor scăpa de petele de sudoare, dar trebuie să te asiguri că cel pe care îl utilizezi funcționează pentru tipul de tricou sau cămașă pe care îl ai.

Cum să scapi de petele de sudoare de pe cămășile albe

Nu trebuie să-ți arunci tricoul alb sau cămașa elegantă preferată. În schimb, urmează aceste instrucțiuni pentru a îndepărta petele de transpirație de pe hainele albe.

 

 1. Se toarnă două căni de apă caldă și o ceașcă de oțet alb într-un vas.
 2. Așează cămașa sau tricoul în soluția de apă și oțet, astfel încât petele de transpirație să fie complet acoperite și las-o să se înmoaie între 20 și 30 de minute.
 3. Combină peroxid de hidrogen, bicarbonat de sodiu și sare într-un castron mic. Apoi, folosește o lingură pentru a amesteca ingredientele împreună până când formează o pastă.
 4. Acoperă o suprafață plană de lucru cu un prosop.
 5. Scoate cămașa sau tricoul din vasul mare și apoi, stoarce orice lichid în exces.
 6. Întinde cămașa sau tricoul peste prosop, folosește lingura pentru a întinde amestecul de pastă peste părțile murdare ale cămășii. Lasă amestecul să stea pe cămașă timp de aproximativ 20 de minute.
 7. Odată ce pasta este instalată, spală cămașa sau tricoul cu o încărcătură de rufe albe, așa cum ai face-o în mod normal.

 

 

Facebook Comments