CUM SA SCAPI DE PARUL GRAS CU TRATAMENTE DIN BUCATARIA TA

by Cosmin Mihuta
Îl speli pentru că se îngraşă repede, îl usuci cu foehnul, îl întinzi cu placa, îl umpli de spumă şi fixativ. Şi ziua următoare o iei de la capăt, pentru că deja părul s-a îngrăşat. Vezi cum poţi ieşi din acest cerc vicios cu tratamente de la tine din bucătărie!

Oţet de mere

O metodă de a încetini producţia de sebum este să te clăteşti cu oţet de mere după ce te speli cu şampon. Amestecă două linguri de oţet în jumătate de cană cu apă şi clăteşte-ţi părul, masând scalpul câteva momente. Apoi clăteşte din nou, cu apă curată, călduţă.

Ceai

Ceaiul conţine acid tanic, ce este un astringent şi poate încetini producţia de sebum la nivelul scalpului. Aşadar, clăteşte-ţi podoaba capilară cu o cană de ceai (negru este cel mai bun) după şamponare, apoi clăteşte din nou cu apă curată.

Bere

Berea conţine alcool, ceea ce usucă pielea şi părul, însă nu atât de mult încât să te deranjeze. Spală-ţi părul cu bere o dată pe săptămână, până nu se mai îngraşă la fel de repede. În plus, părul străluceşte frumos datorită acidului berii!

Bicarbonat de sodiu

Diluează o linguriţă de bicarbonat de sodiu în jumătate de litru de apă, clăteşte-ţi părul şi lasă amestecul să acţioneze timp de 20 de minute. După ce a trecut timpul, spală-te cu un şampon care curăţă delicat.

Câteva sfaturi în plus: Părul gras nu are nevoie de balsam, pentru că uleiul secretat din scalp este îndeajuns să-l protejeze. Nu te pieptăna des şi mult, pentru că împrăştii uleiul pe toată lungimea firului de păr. Clăteşte foarte bine părul după fiecare spălare, încât să nu rămână şampon care ţi-ar putea îngrăşa părul.

Facebook Comments