Cum să prepari iaurt de casă

by Cristian Dobre

Beneficiile iaurtului si reteta. Iaurtul simplu este un produs foarte sănătos, bogat în nutrienți și care conține, de asemenea, multe beneficii pentru sănătatea și frumusețea noastră.

Cum să prepari iaurt de casă?

Pregătirea iaurtului de casă este foarte simplă si rapidă.

Ingrediente

lapte (în funcție de cantitatea finală de iaurt dorit)

1 iaurt simplu fără zahăr
borcane mici de sticlă
1 lingură
un izolator care păstrează căldura: ziar sau o pătură mică

Beneficiile iaurtului si reteta. Procesul, pas cu pas

Mai întâi luați cantitatea de lapte dorita, în funcție de cât de mult iaurt doriți. Dacă este posibil, evitați să alegeți lapte „cu conținut scăzut de grăsimi”.

Apoi sterilizați borcanele de sticlă fierbându-le, cu capacele lor, într-o cratiță umplută cu apă timp de aproximativ 10 minute.

Pune o lingură de iaurt simplu în fiecare borcan. Pentru fiecare jumătate de litru de lapte, adăugați o lingură de iaurt.

Apoi, încălziți laptele la foc mic, până când ajunge la o temperatură de 85ºC, amestecând frecvent cu o ustensilă sterilizată, pentru a nu se lipi de fundul tăvii.

Luați laptele de pe foc și așteptați să se răcească la o temperatură de 45°C. Va dura aproximativ o jumătate de oră. Dacă scade sub temperatura indicată, puneți-o pe foc până la 45°C.

Apoi turnați laptele în borcanele de sticlă, umplându-le cât mai mult posibil, pentru a împiedica pătrunderea aerului.

Amestecați bine ingredientele, astfel încât iaurtul să fie bine integrat în lapte.

Beneficiile iaurtului si reteta

Închideți bine capacele borcanelor dvs. și apoi păstrați-le într-un loc în care să își poată păstra toată căldura.

Înfășurați-le în ziar sau înfășurați-le într-o pătură. Lasă-le să stea peste noapte, fără a agita, într-un loc cald.

Apoi scoate borcanele, lasă-le să ia temperatura camerei timp de 10 minute, apoi pune-le în cele din urmă la frigider.

Lasa-ti iaurturile la frigider pentru cel putin 4 ore sau pana se ingroasa complet. În mod ideal, lăsați-le să stea 2 zile.

Beneficiile iaurtului de casă

Unul dintre avantajele principale ale iaurtului de casă este faptul că nu conține conservanți sau aditivi și că nutrienții săi nu au fost denaturați de un proces industrial.

Acest aliment conține o cantitate mare de nutrienți care vă va aduce multe beneficii:

Este foarte ușor de digerat. Multe persoane intolerante la lactoză reușesc să o consume fără să sufere de probleme de digestie.

Este ideal pentru combaterea infecțiilor sistemului digestiv, deoarece conține peste o sută de milioane de bacterii vii, care sunt bogate în vitamine din complexul B.

Componentele sale ajută la stabilizarea florei intestinale și a microorganismelor sistemului digestiv. Bacteriile sale transformă lactoza în acid lactic.

Este recomandat în special pentru a lupta împotriva problemelor intestinale, cum ar fi diareea sau constipația. Într-adevăr, împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunătoare din intestine, care provin cel mai adesea dintr-o dietă săracă.

Conține calciu, magneziu și, de asemenea, fosfor, minerale esențiale pentru oasele sănătoase și puternice.

De asemenea, poate ajuta la scăderea colesterolului, deoarece favorizează absorbția de grăsime și reduce efectele negative ale medicamentelor antibiotice.

Acționează ca un excelent exfoliant pentru piele, capabil să curețe profund porii și să elimine celulele moarte.

Multe studii au arătat că consumul regulat de iaurt de casă poate reduce riscul de infecții vaginale. În plus, acest produs poate fi aplicat direct pe zona vaginului pentru a lupta împotriva candidozei.

Iaurtul conține aceeași cantitate de potasiu ca o banană și aceeași cantitate de proteine ​​ca un ou sau ca 30 de grame de carne.

Consumul regulat de iaurt de casă poate ajuta și la întărirea sistemului imunitar.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments