Cum să pariezi responsabil în 2023

by webeditor

A paria este un termen mai complex decât crezi. O poți face din pură plăcere, asta este și recomandat. Dacă ești pasionat de sport și de pariuri sportive, e important să respecți câteva reguli foarte importante.

Respectarea acestor reguli și luarea unor decizii ferme în momentele cheie, îți vor aduce parteneriatul dorit cu acele top case de pariuri care au licență în România.

Iată pașii care trebuie urmați pentru a deveni un parior mai bun:

Gestionarea fondurilor (managementul banilor)

Este cheia succesului în absolut orice activitate, cu atât mai mult când vine vorba despre pariurile sportive. Acest pas se referă la administrarea corectă a fondurilor alocate pentru activitatea de pariuri sportive pentru a evita pierderile majore.  Un buget lunar de pariuri este vital. El nu trebuie să depășească 10% din veniturile totale pe care le obține lunar un jucător. Nu intra în banii alocați altor activități doar pentru că vrei să pariezi mai mult. Pariatul haotic duce la un asemenea rezultat, însă dacă există un plan făcut dinainte, lucrurile vor decurge așa cum este de așteptat.

Niciodată nu paria întreaga sumă alocată pentru pariuri sportive pe un singur eveniment. Este o greșeală des întâlnită în special la persoanele care au pierdut și vor să recupereze cât mai repede posibil. Indicat este ca primul pariu plasat în regim live sau pre-live să nu depășească zece procente din suma lunară alocată pentru pariuri.

Folosește strategii de pariere

Organizarea banilor alocați pentru activitatea de pariuri sportive nu este atât de ușor de făcut, dar lucrul acesta se poate perfecționa cu timpul. Oferta generoasă a caselor de pariuri ușurează implementarea unor strategii sportive precum Martingale sau Fibonacci, care sunt printre cele mai populare și folosite în rândul pariorilor.

Strategia Martingale

Acest sistem presupune dublarea sumei de fiecare dată când pariul este pierdut și este folosit doar pe cote mai mare de 2.00. Miza folosită pentru fiecare pariu în parte reprezintă o alegere pe care fiecare parior trebuie să o aleagă, dar recomandat ar fi să nu depășească 5-10% din bugetul lunar. Există posibilitatea să fie un șir mai lung de pariuri pierdute și atunci intervine problema susținerii strategiei până în punctul în care să recuperezi pierderile suferite anterior. Pe lucrul acesta se bazează strategia Martingale, respectiv pe recuperarea sumelor de bani pariate pe un șir de pariuri necâștigătoare pe cota 2.00, după cum urmează:

  • Pasul 1: pariem 10 RON și pariul este pierdut.
  • Pasul 2: pariem 20 RON și pariul este pierdut.
  • Pasul 3: pariem 40 RON și pariul este pierdut.
  • Pasul 4: Pariem 80 RON și pariul este câștigător.

La finalul celor patru pași s-au pariat 150 RON pe pariuri în cotă 2.00, iar după cel de-al patrulea pas suma câștigată este 160 RON.

Strategia Fibonacci

Relativ asemănătoare cu Martingale, strategia Fibonacci presupune și ea creșterea mizei după fiecare pariu pierdut, doar că aceasta va fi egală cu suma precedentelor două mize. Dacă primul nostru pariu a fost 10 RON și al doilea 20 RON, atunci al treilea pariu trebuie să fie 30 RON.

Exemplu:

  • Pasul 1: pariem 10 RON și pariul este pierdut.
  • Pasul 2: pariem 20 RON și pariul este pierdut.
  • Pasul 3: pariem 30 RON și pariul este pierdut.
  • Pasul 4: Pariem 60 RON și pariul este câștigător.

În situația aceasta s-a investit suma de 120 RON și dacă ne raportăm tot la un pariu în cotă 2.00, după pasul 4 suma câștigătoare a fost 120 RON.

Cel mai bine este însă să folosești strategii simple, așa cum sunt meciul zilei sau cota 2, care au șanse mai mari de câștig, dacă analiza meciurilor de pe bilet se face în mod serios.

Avantajul pariurilor sportive este că nu depinzi doar de noroc, ci uneori informația și experiența cântăresc decisiv în obținerea unui pariu câștigător. Poate că cel mai bun sfat pentru pariori este acela clasic care spune să nu pariezi sume mai mari decât cele pe care îți permiți să le pierzi.

Facebook Comments