Cum să îți protejezi tenul de frig

by Dana B.

Iarna, tenul nostru necesită o îngrjire specială deoarece temperaturile scăzute, umiditatea, vântul dar şi şocurile termice (cald-rece, rece-cald) îţi pot afecta grav pielea. Aceasta se deshidratează, se usucă, devine ternă pierzându-şi din elasticitate şi luminozitate. Iată care este ritualul de frumuseţe pe care trebuie să-l respecţi pentru un ten mereu tânăr şi strălucitor chiar şi pe timp de iarnă.

Curăţă  tenul în profunzime
Dacă în sezonul cald pentru curăţarea tenului foloseşti geluri de curăţare, acum, în sezonul rece, este recomandat să optezi pentru o cremă cu acelaşi efect. Crema va curăţa la fel de bine însă nu usucă pielea. Dimpotrivă. O hidratează şi îi conferă un aspect moale şi catifelat.

Exfoliază 
Tenul trebuie exfoliat pentru îndepărtarea celulelor moarte, a impurităţilor , petelor şi punctelor negre. Exfolierea va ajuta produsele cosmetice pe care le aplici după să acţioneze optim asupra tenului tău. De asemenea, exfolierea va ajuta la oxigenarea pielii şi la buna circulaţie a sângelui. Foloseşte produse soft, aplică-le o dată pe săptămână după ce ai curăţat în profunzime faţa şi masează blând, cu mişcări circulare.

Hidratează
Chiar dacă este iarnă, să nu crezi că tenul tău nu se deshidratează. Vântul, umiditatea excesivă şi temperaturile scăzute deshidratează pielea şi o usucă. Dacă pe timp de vară foloseşti produse de hidratare light, acum este momentul să cumperi o cremă mai grasă şi chiar un ser pentru hidratare, care are o acţiune mult mai puternică, fiind mai concentrat.

Protejează tenul de razele UV
Să nu crezi că iarna tenul tău nu trebuie protejat de razele ultraviolete! Dimpotrivă! Dacă afară a nins, razele soarelui sunt reflectate de zăpada care s-a aşternut, iar pielea ta este foarte expusă razelor UV.  Foloseşte o cremă cu factor de protecţie mai ales când ieşi afară într-o zi însorită.

Foloseşte produse naturiste
Este recomandat să alternezi produsele cosmetice pe care le cumperi din magazine cu cele pe care ţi le prepari singură, acasă, folosind ingrediente naturale. În acest fel, tenul va fi protejat de parabeni şi alte chimicale. Poţi folosi cu încredere griş sau mălai pentru gomaj, feliuţe de castravete sau de roşii, iaurt, miere de albine, pudră de ciocolată neagră dar şi fructe.

 

Sursa: click.ro

Facebook Comments