CUM SA ITI FACI UN MACHIAJ NATURAL

by Andreea Radu

Pare cel mai ușor, dar este machiajul care îți pune cel mai mult la încercare abilitățile. Produsele trebuie aplicate cu grijă, pentru a nu crea aspectul de mască.

1. Înainte de a te apuca de machiajul propriu-zis, trebuie să te demachiezi, să aplici o cremă hidratantă și apoi o bază de machiaj.

2. Folosește puțin corector, pentru a acoperi eventuale imperfecțiuni: bubițe, puncte negre etc.

3. Aplică apoi fondul de ten, având grijă să-l întinzi bine peste linia maxilarului, înspre gât, pentru a evita să creezi o dungă inestetică și aspectul de cap decupat.

4. Pudra este utilă pentru a fixa machiajul, dar nu exagera, pentru că particulele se vor prinde în ridurile fine și vor adăuga inutil ani pe fața ta.

5. Conturează-ți sprâncenele cu ajutorul unui creion special sau a unui fard de culoare bej, gri, în funcție de tenul și culoarea ta de păr. Nu folosi creion negru pentru conturarea sprâncenelor: înăsprește trăsăturile și creează un aspect de păpușă de bâlci.6. Alege blushul într-o nuanță de roz – va conferi tenului prospețime și naturalețe, de dorit atunci când optezi pentru un machiaj natural.

7. Aplică un iluminator fard sau cremă pe pomete, sub linia ochiului. Poți folosi un fard alb perlat în  colțul intern al ochiului și pe arcadă, pentru un plus de luminozitate.

8. Pentru a crea iluzia de ochi mari și a da profunzime privirii, poți folosi un fard negru, dar foarte puțin și foarte aproape de linia genelor. Pentru conturarea în mod cât mai natural a ochilor, folosește nuanțe de bej, roz, pe care ai grijă să le amesteci foarte bine. Culorile trebuie să se întrepătrundă, iar linia dintre nuanțe să nu fie vizibilă. Un strop de mascara conferă intensitate privirii. Nu insista însă, pentru a nu ieși din nota de natural pe care o dorești pentru machiajul tău.

9. Accentuează buzele folosind un creion roz nude și aplică un ruj în aceeași nuanță.

10. La finalul machiajului, poți folosi un fixator pentru machiaj, care îi conferă mai multă rezistență, lucru folositor mai ales în zilele de vară, când creionul și mascara tind să curgă pe față, iar fardul se adună inestetic în pliurile pleoapelor.

Sursa: Cum să îți faci un machiaj natural – Frumuseţe | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/tutorial-video-cum-sa-faci-machiaj-natural-42047.html#ixzz2zu41tP97

Facebook Comments