Cum sa instalezi Google Analytics pe un server de gazduire WordPress?

by webeditor

Gazduire WordPress

Google Analytics este un instrument util pentru a urmari si optimiza performanta unui site web pe serverul de gazduire WordPress. Cu ajutorul acestuia, poti vedea date cu privire la utilizatori, precum si informatii despre rata de conversie sau despre cea de abandon. In acest fel, vei sti ce ai de facut ca sa imbunatatesti rezultatele!

Cat de relevant este Google Analytics?

Cele mai importante date sunt cele cu privire la volumul de trafic. Vei descoperi atat locatia utilizatorilor, cat si dispozitivul de pe care au intrat. Pe langa asta, o sa stii ce actiuni au efectuat dupa ce au ajuns pe o anumita pagina. Asadar, vei putea deosebi sectiunile care ajuta la obtinerea unui numar mare de abonati, de cele care sunt evitate. Sunt afisate articolele cele mai populare si vei sti ce fel de continut se cauta.

Analizand modul in care oamenii au ajuns pe serverul de gazduire WordPress, va fi evident unde trebuie sa-ti indrepti eforturile de marketing. Spre exemplu, daca 90% din trafic a provenit din Facebook, este clar faptul ca acestui canal trebui sa-i acorzi atentie si sa crezi mai mult continut sau sa investesti in reclame. Daca ai un brand axat pe partea tehnica, s-ar putea ca majoritatea vizitatorilor sa provina din Google. In acest caz, optimizarea SEO trebuie sa fie o prioritate si sa te concentrezi sa aduni cat mai multe link-uri relevante din surse externe.

Cum iti setezi contul?

Inainte de a putea utiliza Google Analytics, este obligatoriu sa te inregistrezi. Optiunea de integrare cu un site web este disponibila direct in interfata, iar tu nu trebuie decat sa o alegi. Dupa ce completezi numele afacerii, URL-ul principal si categoria industriei, verifica setarile de partajare din partea de jos a paginii. Acestea permit limitarea informatiilor pe care Google le colecteaza. Imediat ce termini, apasa pe „obtineti codul de urmarire”. Citeste cu atentie termenii si conditiile, apoi da click pe accept. La final, ar trebui sa ai inclus atat un cod universal, cat si unul de implementare PHP.

Instalarea pe serverul de gazduire WordPress se poate realiza in mod manual. Pentru asta, lipeste codul in zona „header.php” inainte de eticheta si apasa pe actualizati fisierul. Datele colectate vor fi apoi afisate dupa cateva zile. Poti instala acest cod si prin intermediul „functions.php”. Procesul se va realiza in acelasi mod. Asigura-te ca efectuezi un backup, pentru a evita riscul unei erori cauzate de implementarea codului in mod gresit.

Ai nevoie de un plugin pentru Google Analytics?

Daca ti se pare prea greu modul in care este structurat panoul din Google Analytics, poti obtine aceleasi date sub o forma mai clara cu ajutorul unui plugin. Aceasta solutie este ideala pentru incepatorii care nu au foarte multe cunostinte tehnice si nu vor sa foloseasca coduri. Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi MonsterInsight, iar apoi sa activezi permisiunile de vizualizare. Vei obtine atat date despre traficul din Google, cat si informatii in legatura cu click-urile pe linkuri sau pe diverse butoane. Acestea sunt foarte utile daca iti doresti sa vinzi produse si servicii, deoarece vei afla care dintre strategiile tale este mai eficienta pe termen lung.

Facebook Comments