Cum să folosești eficient pauza de relaxare

by Andreea Radu

Zilele parcă sunt din ce în ce mai scurte, proiectele par că nu se mai termină și îndatoririle zilnice sunt tot mai epuizante? Tu te simți obosită și orele de somn parcă nu îți mai ajung? Încearcă să te relaxezi.

Ia o pauză din agitația zilnică și oferă-ți timp pentru tine. Dacă incluzi în programul tău zilnic momente de relaxare, vei vedea că lucrurile se vor rezolva mult mai ușor.

Iată câteva activități care te vor ajuta să te relaxezi și să-ți recapeți energia:

 

  1. Petrece mai mult timp afară. În pauza de masă, ieși măcar 15 minute să iei aer, indiferent de vreme. Plimbă-te, mănâncă prânzul pe o bancă din parc, ieși la un picnic cu colegii sau pur și simplu fă câțiva pași în jurul clădirii. Te vei întoarce mai energică și cu zâmbetul pe buze. Parcurge drumul spre casă pe jos sau, după cină, plimbă-te un pic.
  2. Fă mai mult sport. În funcție de ce preferi, include în programul tău de cel puțin trei ori pe săptămână o oră de sport. Dacă îți place, începe ziua cu 30 minute de alergare. Sportul te va ajuta să te relaxezi și să ai o mai bună imunitate.
  3. Găsește-ți o pasiune. Învață o limbă străină, înscrie-te la un club de conversație, învață un nou sport, pictează, grădinărește, croșetează, gătește, etc. Alege orice activitate îți face plăcere și te ajută să te perfecționezi. Vei avea un nou scop, acela de a fi cel mai bun în noua pasiune. Realizările îți vor aduce satisfacție și această activitate te va ajuta să te relaxezi. Include în programul săptămânal câteva ore pentru această pasiune.
  4. Yoga și meditație. Aceste activități te vor ajuta să te relaxezi și să te concentrezi mai bine. Dacă nu ai mai făcut până acum, poți apela la un antrenor pentru această activitate, sunt foarte mulți care fac și ore online.
  5. Răsfață-te în fiecare zi. Dacă programul îți permite, savurează cafeaua de dimineață în balcon sau în grădină, citește câteva pagini din cartea preferată sau ascultă muzică. Seara, fă o baie relaxantă, folosește produse de îngrijire care te bine-dispun, ascultă muzică, bea o ceașcă de ceai și uită-te la un film sau citește cartea preferată.
  6. Ia-ți un animal de companie. Chiar dacă pare o responsabilitate în plus, animalele de companie ne aduc zilnic zâmbetul pe buze. Pisicile și cățeii pot fi camarazi minunați, te pot încânta cu giumbușlucurile lor dar îți oferă și momente de afecțiune. Chiar și peștii te pot ajuta să te relaxezi. Acvariul îți oferă liniștea de care ai nevoie.
  7. Te relaxează cumpărăturile? Ai nevoie de ceva confortabil pentru momentele de relaxare? Pe Fashion Days găsești mereu colecții noi și produse diferite, de la pijamale și halate de baie, la haine și accesorii. Nu ezita să începi o sesiune de shopping online, dacă simți că acest lucru te va ajuta să te deconectezi.

 

Facebook Comments