Cum să cureți definitiv petele de ulei de pe haine

by Cristian Dobre

Petele de ulei de pe haine sunt dificil de curățat doar cu un detergent simplu de rufe. Dacă pui hainele direct în mașina de spălat, există riscul să rămână pătate pentru totdeauna. Iată ce trebuie să faci mai întâi pentru a curăța definitiv petele de ulei.

Petele de ulei ne dau mari bătăi de cap, iar accidentele se pot întâmpla oricând. Fie că te pătezi la masa de prânz de la birou sau acasă, în timp ce pregătești mâncarea, trebuie să acționezi imediat și să nu lași grăsimea să se îmbibe în țesătură.

Cum să cureți definitiv petele de ulei

  1. La birou, folosește rapid sare și presară o cantitate generoasă pe pată. Dacă ești acasă, presară petele de ulei cu bicarbonat de sodiu, dacă ai la îndemână.
  2. Fie că s-a uscat sau este proaspătă, orice pată de ulei este mai simplu de curățat dacă folosești detergent de vase înainte de a spăla hainele la mașină. Folosește un burete fin sau o lavetă și freacă hainele în zonele pătate cu detergent de vase și pe față, și pe dos. Clătește apoi haina respectivă cu apă caldă și verifică dacă petele de ulei au dispărut.
  3. La final, spală haina cu detergentul de rufe obișnuit, fie de mână, fie la mașină, folosind o temperatură de cel puțin 60 de grade.

Alte soluții împotriva petelor de grăsime

Petele de ulei mai pot fi degresate și cu fixativ pentru păr. Pulverizează fixativ pe pete astfel încât să se înmoaie bine, așteaptă să acționeze cel puțin o jumătate de oră și apoi spală haina respectivă cu apă caldă și detergent.

Eficientă este și apa oxigenată. Trebuie să torni puțină apă oxigenată pe pete, să se înmoaie bine și apoi să speli hainele cu detergent. Această soluție se aplică însă numai pentru textilele albe, deoarece apa oxigenată poate decolora culorile.

 

Sursa: libertateapentrufemei.ro

Facebook Comments