Cum să alegeți un colțar de living ideal pentru camere mici

by Andreea Radu

Imaginați-vă o noapte rece de iarnă lângă fereastră, cu cartea preferată și o ceașcă de ciocolată caldă aburindă, toate pe un colțar de living moale. La urma urmei, nimic nu spune „confort” mai tare decât colțare de living.

Multe colțare de living pot anima o zonă de relaxare, oferindu-vă confort atunci când aveți nevoie de un spațiu liniștit pentru gânduri sau când doriți să vă relaxați cu cei mai buni prieteni, într-o după-amiază de weekend. Și, dacă sunteți în căutarea soluției potrivite pentru camera dvs. de zi, atunci aveți noroc, pentru că, astăzi vă vom spune cum să alegeți dintre mai multe colțare de living, pentru a oferi locuinței dvs. o transformare uimitoare.

Cum să alegeți un colțar de living pentru camere mici

Dacă aveți o casă cu o fereastră care dă spre o grădină frumoasă sau spre malul apei, atunci ar trebui să optați pentru colțare de living, fără să stați pe gânduri. Nu numai că vă poate oferi cel mai bun loc din casă, dar va spori fără îndoială aspectul estetic al întregii încăperi.

Un colțar de living sau o canapea secțională în formă de L oferă mai mult spațiu de ședere pentru toată lumea. Este o soluție ideală pentru un spațiu mai mic, unde nu puteți pune laolaltă două fotolii, otomane sau chiar o canapea extensibilă, fără ca spațiul să fie congestionat. Multe colțare de living pot fi, de asemenea, folosite pentru a delimita subtil unde se termină livingul și unde încep celelalte porțiuni ale casei dvs.

Cu toate acestea, este imperativ să vă măsurați spațiul din sufragerie și să întocmiți un plan simplu înainte de a vă decide asupra unor colțare de living. Acest lucru va salva orice probleme spațiale mai târziu și va preveni orice stres neprevăzut la livrare. Vestea bună este că există un colțar de living pentru fiecare tip de cameră, dacă vă puneți la punct cu detaliile.

Înveseliți decorul fad

Colțarele de living sunt soluția perfectă pentru a anima și înveseli orice decor. Acestea oferă un amestec atrăgător de canapea tradițională cu o formă modernă și futuristă, aducând un confort și un stil pe care veți dori să le etalați. De asemenea, vă permit să le înfrumusețați în stilul dvs., cu perne frumoase și huse fine de diferite forme, dimensiuni și materiale.

Dacă aveți o iluminare blândă și nuanțe pastelate pentru pereții din camera în care intenționați să aveți colțarul, vă sugerăm să optați pentru tonuri mai închise și mai bogate, pentru a completa strălucirea delicată și mediul înconjurător. Iar dacă intenționați să vă păstrați canapeaua într-un spațiu luminat de soare, puteți opta pentru nuanțe mai îndrăznețe de albastru deschis sau nude, pentru a-i oferi un aspect sofisticat.

Pentru încăperile mai mici, fără multe ferestre, optați pentru un model de colțare de living mic și elegant, care nu va ocupa prea mult spațiu, dar care vă va oferi toate avantajele unei canapele secționale.

Alegerea depinde în totalitate de gustul și de spațiul din camera dvs. de zi. Canapele secționale sunt ideale pentru cei care doresc să adauge o notă elegantă la setul lor convențional de canapele cu două locuri sau să aibă o ușoară extensie și spațiu pentru a pune picioarele confortabil.

Grupul de colțare de living în formă de L vă oferă un aspect contemporan și îndrăzneț, care funcționează bine în orice spațiu, fie el mare sau mic. Acest lucru se datorează faptului că aduce un design minimalist care elimină nevoia de a adăuga din ce în ce mai mult la decorul camerei. Acestea pot fi poziționate fie în colțul unei încăperi, fie pot fi amplasate într-un mod care să divizeze camera pentru a face spațiu suplimentar.

Cum să alegeți designul și materialul potrivit?

În afară de măsurarea dimensiunilor camerei dvs. și a celei a canapelei pentru o potrivire perfectă, selectarea materialului potrivit este crucială atunci când vă achiziționați colțare de living. Fie că este vorba de tapițerie (piele sau țesătură), de stil (spătar cu perne sau spătar casual) sau de interiorul pernelor (fibre, pene sau spumă), faptul că știți cum să vă curățați și să vă întrețineți mobilierul îl va ajuta să reziste o perioadă substanțială de timp.

Pielea sau imitația de piele este cel mai rezistent material pentru canapele și foarte ușor de curățat. Este suficient să o ștergeți săptămânal praful cu o cârpă moale și curată, pentru a îndepărta eficient murdăria sau petele de pe canapea. Nu folosiți spray-uri de lustruire sau detergenți. În cazul petelor dificile, folosiți puțină apă călduță (nu fierbinte) pentru a curăța ușor zona.

 

Facebook Comments