Cum să alegeți pantofii potriviți pentru copilul dv

by Sorin Haut

Copiii pot avea nevoie de alte perechi de încălțăminte de copii la fiecare 3-4 luni. Cât de des le înlocuiți pantofii depinde de cât de activ este copilul dumneavoastră și de cât de repede cresc picioarele.

Picioarele copiilor cresc în reprize. Cei mai mulți copii mici (sub 16 luni) cresc mai mult de o jumătate de mărime de picior în 2 luni. Copiii mici cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de luni cresc în medie cu o jumătate de talie la fiecare 3 luni. Copiii de 2-3 ani cresc aproximativ o jumătate de talie la fiecare 4 luni, iar copiii de peste 3 ani înregistrează creșteri de o jumătate de talie la fiecare 4-6 luni.

Ar trebui să vă puneți următoarele întrebări atunci când alegeți încălțăminte de copii:

  • Cum se potrivește pantoful?
  • Cum este confecționat pantoful?
  • Este tipul de încălțăminte potrivit pentru vârsta copilului dumneavoastră?

Acordați atenție lungimii, lățimii și adâncimii pantofului atunci când potriviți pantoful copilului dumneavoastră. Încălțămintea pentru copii care nu se potrivește bine poate cauza probleme la degetele de la picioare, unghii încarnate, bășici sau calusuri și monturi.

Dacă pantoful are o inserție detașabilă, scoateți-o și puneți copilul să stea pe ea pentru a vă da o idee mai bună despre cât spațiu există. Cu călcâiul copilului dvs. în partea din spate a inserției, ar trebui să existe un spațiu de aproximativ de 2 centimetri între degetele de la picioare ale copilului dvs. și partea din față a inserției.

Dacă inserțiile nu sunt detașabile, puneți copilul să încalțe pantoful și apăsați pe partea din față a acestuia. Ar trebui să puteți introduce vârful degetului dumneavoastră între degetele de la picioare ale copilului dumneavoastră și partea din față a pantofului.

Examinați adâncimea pantofului pentru a vă asigura că partea superioară a pantofului nu apasă pe degetele de la picioare sau pe unghiile de la picioare.

Căutați pantofi cu vârfuri rotunjite pentru a oferi degete mai mult spațiu de mișcare. Nu uitați, pantofii trebuie să fie confortabili de la început. Dacă acea încălțăminte de copii trebuie să fie „purtată”, înseamnă că pantofii fie nu au fost concepuți corespunzător, fie nu au fost potriviți corespunzător pentru piciorul copilului dumneavoastră.

Verificați frecvent picioarele copilului dumneavoastră pentru a vedea dacă are roșeață sau bășici, ceea ce poate indica faptul că are nevoie de incaltaminte de copii mai mare sau mai lată. Dacă aveți îngrijorări, faceți o programare la un chirurg ortoped de picior și gleznă.

Construcția pantofilor pentru copii

Pantofii sunt compuși din patru părți: partea superioară, talpa, talpa exterioară și călcâiul.

Partea superioară a pantofului pentru copii poate fi confecționată din piele, pânză sau din materiale mai noi de tip plasă. Deoarece picioarele copiilor transpiră foarte mult, partea superioară a pantofilor lor trebuie să fie confecționată din materiale respirabile, cum ar fi plasa sau pânza. Evitați încălțăminte de copii din materiale artificiale, cum ar fi plasticul.

Asigurați-vă că talpa este confecționată din material absorbant. Este posibil să doriți tălpi capitonate. Majoritatea copiilor nu au nevoie de un suport special pentru arcadă. Toți copiii mici mai mici de 16 luni au picioarele plate și își dezvoltă pe deplin arcada doar până la vârsta de 6-8 ani.

Talpa exterioară oferă tracțiune, amortizare și flexibilitate pantofului. Evitați tălpile exterioare foarte lipicioase și groase, deoarece acestea pot provoca poticneli și căderi.

Copiii mici nu au nevoie de tocuri la pantofi. Tălpile exterioare plate facilitează începerea mersului. Copiii mai mari pot purta pantofi cu tocuri, dar acestea nu ar trebui să fie prea înalte (mai înalte de 2 cm), deoarece tocurile înalte pot face ca piciorul să alunece înainte și să se înghesuie degetele de la picioare pe interiorul pantofului.

Bebelușii și cei care se târăsc nu au nevoie de pantofi. Ei au nevoie doar de ghetuțe, de șosete largi și călduroase care să le țină picioarele calde sau de pantofi de pre-mers care nu le leagă picioarele. Pantoful trebuie să fie flexibil, mai degrabă decât să ofere un suport rigid, și este foarte important ca pantoful să aibă forma piciorului copilului. Copilul dumneavoastră poate merge desculț într-un mediu protejat, cum ar fi în interior.

Pantofii pentru copiii mici (cu vârsta cuprinsă între 9 luni și 3 ani) trebuie să permită piciorului să respire, deoarece picioarele lor transpiră mult. Evitați materialele sintetice care nu respiră. Pentru copiii de 9-18 luni, alegeți un pantof cu vârful înalt, care va rămâne pe picior mai bine decât un oxford sau un pantof sport cu vârful mic. Un pantof din piele sau pânză este mai sigur, va rămâne pe picior și se va potrivi mai bine piciorușelor mici. Talpa pantofului ar trebui să fie netedă, ca palma mâinii, pentru a preveni căderile. Alegeți un pantof ușor, deoarece copiii folosesc multă energie la mers la această vârstă. Copiii mici pot merge desculți într-un mediu protejat, cum ar fi în interior.

Stilul și potrivirea pantofilor sunt importante pentru copiii de vârstă școlară. La această vârstă, ei pot alege dintr-o varietate de opțiuni, inclusiv pantofi sport, sandale, ghete de drumeție etc. Căutați pantofi la prețuri rezonabile, flexibili, bine aerisiți, care să lase suficient spațiu pentru creștere. Dacă întâmpinați mari dificultăți în a găsi pantofi care să se potrivească sau dacă copilul dumneavoastră dezvoltă calusuri, răni sau alte probleme ale picioarelor, consultați un chirurg ortoped de picior și gleznă.

Facebook Comments