CUM SA AI MAINI INGRIJITE, CHIAR SI PE GER NAPRASNIC

by Sida Voicu
Gerul din ultimele zile, zăpada şi lipsa de umiditate din casă, cauzată de calorifer îţi vor ataca pielea mâinilor şi îţi vor subţia unghiile. Urmând paşii pe care ţi-i propunem, o să obţii foarte repede mâinile îngrijite la care ai visat. Află cum să ai mâini îngrijite, chiar şi pe ger năprasnic.

Exfoliere cu zahăr

După ce ai intrat la căldură şi ai băut un ceai cald, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să-ţi faci o exfoliere uşoară cu câteva linguriţe de zahăr brun amestecat cu zeama de la o lămâie. Se pun în palmă şi se freacă mâinile între ele timp de 2-3 minute. Apoi te clăteşti bine cu apă călduţă. Zahărul va îndepărta celulele moarte, lăsând pielea moale şi fină, iar lămâia albeşte pielea mâinilor.

Hidratare cu miere

În a doua etapă, mâinile trebuie hidratate. Două alegeri excelente sunt mierea şi uleiul de măsline sau de migdale. De asemenea, poţi face un amestec din două linguriţe de miere încălzită cu puţin lapte şi vitamina E.

Ca tratament de seară, pentru hrănirea în profunzime a mâinilor, foloseşte ulei de măsline sau unt de shea, după care le înveleşti în folie de plastic alimentară şi în mănuşi de bumbac, pe care le ţii toată noaptea. Această metodă are eficacitate şi la picioare.

Dacă preferi cremele din comerţ, alege-le pe cele cu arnică şi unt de shea sau orice cremă de mâini în care adaugi câteva picături de vitamina A.

Cum să ai unghii curate şi rezistente

Pentru tratamentul unghiilor, pregăteşte un amestec din câteva linguri de suc de roşii cu o linguriţă de glicerină sau ulei de măsline. Poţi încerca şi 50 g tărâţe de grâu cu un gălbenuş de ou şi puţin ulei pentru netezirea unghiilor. Le albeşti cu suc natural de lămâie, iar dacă le pileşti, nu alege ustensile ca pile de metal, ci doar cele abrazive cartonate, deoarece sunt mai puţin agresive şi astfel eviţi exfolierea.

Facebook Comments