Cum putem trata psoriazisul în mod natural

by Cristian Dobre

Tratează psoriazisul în mod natural! Experții estimează că aproximativ 125 de milioane de oameni din întreaga lume sunt nevoiți să trăiască cu psoriazis. Această boală a pielii provoca plăci roșii și albe, precum și leziuni pe tot corpul. Zonele cele mai frecvent afectate sunt scalpul, articulațiile, partea inferioară a spatelui etc.

Pentru a înțelege cum are loc o erupție psoriazisă, trebuie să știți că sistemul defensiv produce proteine, numite citokine. Sunt responsabile de comunicarea dintre celulele imune și ajută la coordonarea răspunsului organismului la infecție.

O creștere a oricăreia dintre proteine ​​poate provoca un răspuns anormal și poate cauza simptome inflamatorii. Pielea va genera apoi celule noi mai repede.

În timp ce în mod normal se regenerează în 30 de zile, va face acest lucru în câteva zile la persoanele afectate de această dermatoză cronică eritematoasă. Reducerea acestui ciclu are ca rezultat acumularea de celule, îngroșarea pielii și apariția plăcilor.

Tratează psoriazisul în mod natural! Soarele

Vitamina D este foarte importantă pentru organismul nostru. De multe ori se spune că ar trebui să stați la soare (antebraț și față) cel puțin 15 minute pe zi. Din păcate, nu suntem cu toții norocoși să putem face acest lucru. Poate merita să faceți un test de sânge și să consultați medicul dacă un supliment de vitamina D poate fi benefic.

Pe plăci, fototerapia este, de asemenea, foarte recomandată. Cu toate acestea, trebuie să fii atent, deoarece există riscul de arsuri, deoarece zonele afectate sunt adesea foarte sensibile.

Tratează psoriazisul în mod natural! Aloe vera

Cunoscută la nivel mondial, aloe vera este o plantă miraculoasă! Gelul care poate fi găsit în interiorul frunzelor este perfect pentru calmarea și hidratarea pielii în urma unei arsuri solare, dar și în caz de răni.

Persoanele care suferă de dermatoze și, evident, psoriazis, pot, prin urmare, să-l aplice local pentru a se simți ușurați rapid.

Echinacea

Echinacea este una dintre cele mai interesante plante, datorită beneficiilor aduse sistemului imunitar, care stimulează atât oral, cât și extern. Este ideala pentru acțiunea sa antiinflamatoare și favorizează vindecarea rănilor. Poate fi găsită mai ales sub formă de tinctură sau unguent de mamă.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments