Cum prelungim viața florilor din vază

by Cristian Dobre

Pentru a te putea bucura o perioadă mai îndelungată de florile tale preferate, ajută-le să îşi păstreze prospeţimea cu ajutorul câtorva idei simple.

Igienizează bine vaza

Ca să eviţi dezvoltarea bacteriilor din vasul în care ţii florile, este recomandat să îl speli bine înainte, cu apă călduţă şi cu săpun. De asemenea, poţi introduce în vază şi o monedă din cupru pentru a menţine scăzut nivelul bacteriilor.

Nu le ţine lângă fructe

Fructele emană un gaz în perioada de coacere, numit etilentă, care va scurta viaţa florilor, din această cauză fiind indicat să nu fie ţinute împreună.

Taie-le codiţele

Un truc folosit de cei mai mulţi florari pentru a ajuta florile să absoarbă mai bine apa este scurtarea codiţelor florilor pe diagonală, cu 1-2 cm, o dată la 2 zile, cu o foarfecă de grădinărit sau cu un cuţit. Pentru a evita putrezirea frunzelor care stau în apă, rupe-le înainte de a le pune în vază.

Aeriseşte camera în care stau

Un criteriu important de care trebuie să ţii cont pentru a prelungi viaţa florilor este aerisirea încăperii în care se află acestea, minimum10 minute, zilnic. Pentru că au nevoie de aer proaspăt, este indicat să se evite fumul de ţigară.

Alege temperatura potrivită

Pentru a nu se ofili rapid, ţine florile la o temperatură medie, ferite de lumina puternică a soarelui. De asemenea, trebuie evitată amplasarea lor în preajma aparatelor de aer condiţionat şi a surselor de căldură.

Pune zahăr în apă

Şi florile iubesc zahărul deoarece le ajută să trăiască mai mult. Pune 1 linguriţă de zahăr în apă şi amestecă bine, până se topeşte. De asemenea, poţi adăuga şi câteva picături de alcool sau de oţet.

Sursa: clicksanatate.ro

Facebook Comments