Cum poți obține corpul perfect acasă cu o băncuță de abdomene?

by Andreea Radu

Zona abdominală este prima parte a corpului vizată de persoanele care merg la sala de fitness, aspectul acesteia fiind foarte important atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Fie că sunt bărbați care vor să obțină celebrul six pack impecabil, fie că sunt femei care au nevoie să își recapete silueta în urma unei nașteri, cu toții au în minte un singur aparat de fitness: băncuța de abdomene profesională.

Vestea bună este că, deși nu mulți au timp să ajungă în timpul săptămânii la sala de sport, pot obține abdomenul mult visat chiar la ei acasă, băncuța pentru abdomene putând fi foarte ușor folosită în confortul locuinței.

Cum folosesc banca pentru abdomene la mine acasă?

Când am văzut acea mică băncuță de abdomene în sala de fitness, poate că ne-am întrebat adesea cum o folosim, cum ne așezăm pe ea, cum ne putem tonifia musculatura cu ajutorul ei. Ei bine, deși acest aparat ne pare uneori complicat și dificil de utilizat, în realitate el este unul dintre cele mai simple echipamente din cadrul unei săli. Tocmai de aceea se poate folosi și acasă.

Așadar, iată cum trebuie să folosim banca de abdomene pentru exerciții eficiente și corect executate:

  • indiferent dacă banca este înclinată sau plană, primul pas este să ne așezăm ușor pe ea, pe parte din față a acesteia;
  • orice bancă de fitness va dispune de două seturi de bureței, destinate confortului zonei posterioare a genunchilor și a celei de deasupra gleznelor. De asemenea, aceste seturi de bureței au scop de susținere;
  • de îndată ce ne-am asigurat că picioarele ne sunt fixate corect pe dispozitivele de sprijin, putem începe seria de abdomene cu mișcări ușoare, urmând să creștem intensitatea exercițiilor treptat.

Ce trebuie să știm înainte de a folosi băncuța de abdomene?

Pe lângă exercițiile fizice efectuate cu regularitate, un aport foarte mare în obținerea rezultatelor dorite îl are alimentația. Pe lângă faptul că aceasta contribuie la susținerea musculaturii în vederea efectuării abdomenelor, ea ne oferă forța de care avem nevoie pentru a duce la capăt sesiunea de sport.

Este foarte important ca înainte de orice antrenament să ne hrănim corespunzător și suficient, astfel încât aportul energetic provenit din alimentație să se elibereze treptat în organism, susținându-ne pe tot parcursul antrenamentului. Respectând această regulă și folosind în mod regulat banca de abdomene, rezultatele nu vor întârzia să apară. Cu toate acestea, în funcție de conformația proprie, de greutatea și rezistența fiecăruia, rezultatele se vor vedea mai repede sau mai târziu.

DHS Fitness – aparate de fitness profesionale pentru acasă

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de aparate de fitness din România, DHS Fitness, îi susține pe cei care nu au timp să ajungă la sala de sport, dar sunt motivați să facă mișcare și să-și tonifieze musculatura. De aceea, vine în întâmpinarea lor cu o gamă variată de bănci de abdomene profesionale, potrivite și pentru folosire casnică.

Susținând că acest aparat de fitness este unul dintre cele mai eficiente în sculptarea abdomenului de vis, echipa de specialiști îi încurajează pe români să fie perseverenți în efectuarea exercițiilor și să nu neglijeze alimentația bogată în proteine.

Facebook Comments