Cum poţi folosi gresia în amenajarea unei grădini

by webeditor

Amenajarea grădinilor joacă un rol important în ceea ce privește confortul nostru ca beneficiari, atât din punct de vedere al utilizării, cât și la nivel vizual. O grădină organizată este întotdeauna mai plăcută decât una neîngrijită, drept pentru care dacă ești în căutarea unor soluții ieftine de amenajare, iată câteva moduri prin care îți poți amenaja grădina folosind gresie.

Folosește gresia de exterior pentru alei pietonale

Gresia îți poate oferi la exterior exact finisajul de care ai nevoie pentru a-ți înfrumuseța grădina. Documentându-te, vei afla că există gresie ce se poate pune in exterior care are modele absolut uimitoare, foarte apropiate de natural. Gresia asigură suprafețe rezistente la trafic, dar foarte ușor de curățat în același timp, lucru care devine foarte important atunci când locuiești la curte.

Gresia de exterior este special creată pentru a răspunde intemperiilor (vânt, zăpadă, ploaie), dar și cerințelor de mobilitate impuse de acestea. Gresia de exterior în general nu este lucioasă, ci fiamată, tocmai pentru a crește aderența și pentru a reduce pericolul alunecării.

Folosește ”spărtură” de gresie pentru decorare

Spărtura de gresie nu înseamnă neaparat să spargi plăcile de gresie, deoarece acest material reprezintă de fapt bucăți de gresie special prelucrată în acest sens. Da, o parte din gresie se reciclează, în sensul că plăcile sparte la transport și manipulare pot fi folosite pentru placarea pardoselilor de acest tip, iar spărtura se poate comercializa vrac, la cantități foarte mari. Pentru montaj vei avea nevoie de ciment, pentru a crea substratul pe care vor fi aplicate bucățile de gresie. Printre aceste bucăți de gresie, pentru un efect deosebit, mai pot fi folosite bucăți de faianță sau completări cu mozaic.

Folosește gresia pentru placarea bordurilor

O mașină de tăiat gresia te poate ajuta să tai la anumite dimensiuni plăcile de care ai nevoie pentru acoperirea bordurilor grădinii tale. Va fi nevoie să tai totul la aceeași dimensiune dacă vei dori să acoperi toate zonele bordurate. Poți folosi gresie pentru aproape orice zonă a grădinii, iar avantajul major e că nu trebuie neapărat să cumperi alte plăci de gresie, ci poți utiliza din materialele pe care le folosești pentru amenajări interioare (dacă mai ai resturi de material) mai ales dacă din punct de vedere cromatic acestea sunt potrivite.

Gresia nu este un material foarte scump, așa că ar trebui să ai în vedere respectarea cerințelor cromatice, astfel încât aspectul să fie cu adevărat deosebit.

Folosește gresia pentru a placa ghivece

Ghivecele sau jardinierele terestre ar trebui să beneficieze și ele de o amenajare deosebită, așa că poți placa zonele cu flori cu gresie, realizând chiar și modele. Față de granit și marmură, gresia aduce cu sine avantajul multitudinii de modele pe care le oferă, astfel încât imaginația ta să fie limita.

Vei avea nevoie de niște mortar pentru fixarea plăcilor, dacă vorbim de niște jardiniere deja existente din beton sau cărămidă, pentru ca mai apoi să fixezi plăcile și să le lași să se usuce în timp.

Folosește gresie antiderapantă pentru terasă

Dacă ai și o terasă în zona adiacentă casei, atunci ar trebui să o acoperi tot cu gresie antiderapantă, creând astfel o suprafață plăcută din punct de vedere vizual, dar și o amenajare calitativă și durabilă în timp. În plus, amenajând în acest fel, vei putea lega mai ușor aleile de acces la terasă, mai ales dacă folosești pentru aceasta același tip de gresie.

Gresia este un material versatil care se va potrivi în aproape orice context de amenajare. La nevoie, poți chiar să ceri sfatul specialiștilor pentru a vedea cum anume poți să utilizezi cât mai corect gresia în amenajări care țin de exteriorul casei.

Facebook Comments