CUM POTI ALOCA MAI MULT DIN CPU ANUMITOR PROGRAME PENTRU A RULA MAI RAPID

by webeditor

Cu totii ne dorim sa putem aloca anumitor programe pe care le folosim foarte des mai mult din CPU, iar celor care ruleaza in fundal, mai putin, in acest fel, programele pe care le folosesti cel mai mult, ruleaza mai rapid.

O sa va pun si o intrebare, cati dintre voi s-au intrebat ce face computerul atunci cand noi deschidem un program?

Ei bine, in prima faza computerul citeste informatii despre programul deschis de noi din HDD, apoi informatia trece prin memoria rapida, sau cum ii spunem noi RAM, iar in final programul este controlat de CPU (procesor).

Windows este putin limitat in privinta procesorului, acesta functioneaza dupa anumite prioritati, in functie de aceste prioritati, fiecarui program ii este alocat o parte din CPU.

Prioritatile sunt: (mic) Low, Below Normal, Normal, Above Normal, High, Realtime (mare). Fiecare program, in mod normal functioneaza setat la prioritatea Normal, insa acest lucru se poate modifica.

Recomandarea mea este sa nu rulati unul sau mai multe programe in prioritate Realtime (timp real) deoarece o sa puneti la pamant procesorul (asta in cazul in care nu aveti un procesor de ultima generatie).

O sa va invat cum sa modificati prioritatea fiecarui program deschis pe computerul dvs., urmati acesti pasi:

Accesati Task Manager, Ctrl + Alt + Del si Start Task Manager – mergeti la optiunea Processes, selectati un task si apasam click dreapta pe acesta – selectam apoi Set Priority si o sa puteti vedea si de asemenea selecta o prioritate pentru task-ul respectiv.

O sa inserez o imagine, sa inteleaga toata lumea:

task-manager

De aici totul este foarte simplu, putem seta orice prioritate dorim, pentru fiecare task.

Sursa: tutit.ro

 

Facebook Comments