Cum o afectează pe Halep „înghețarea” clasamentului WTA

by Sorin Haut

Pentru ATP și WTA, sezonul de tenis a fost suspendat până la 13 iulie 2020. Astfel, ierarhiile mondiale  au fost înghețate până la reluarea turneelor.  Pentru Simona Halep, jucătoare căreia îi place să joace pe zgură, situația actuală o dezavantajează. Acum ar fi acumulat puncte și ar fi putut reveni pe prima poziție WTA. În aceste condiţii, ierarhia a fost „înghețată”, iar poziţia ocupată de un jucător începând cu 9 martie 2020 va rămâne aceeaşi până la reluarea sezonului.

Pe scurt, clasamentul înghețat al unui jucător include toate punctele obținute de la Indian Wells 2019 până în 9 martie 2020. De asemenea, nu se vor lua în calcul săptămânile în care sunt pe primul loc, după 9 martie 2020, pentru  sârbul Novak Djokovici și australianca  Ashleigh Barty.

Djokovic rămâne la 282 de săptămâni ca număr 1 în clasamentul mondial. În ierarhia generală a liderilor, Djokovic e pe trei, în spatele elvețianului Federer, 310 săptămâni și al lui Pete Sampras, 286 săptămâni. În clasamentul masculin, arădeanul Marius Copil rămâne pe locul 187 ATP.

Facebook Comments