Cum normalizăm tensiunea arterială în mod natural

by Cristian Dobre

Scade hipertensiunea arteriala in mod natural. In acest articol va vom oferi 5 moduri de a o normaliza în mod natural hipertensiunea arteriala, afectiunea care pune in pericol viata a milioane de romani.

Bea suc de sfeclă

Sfecla este o legumă bogată în nitrați, un produs chimic natural cunoscut pentru efectele sale hipotensive. Un pahar mare de 50cl suc de sfeclă poate reduce tensiunea arterială cu 5 puncte, datorită acțiunii sale asupra vaselor de sânge.

Expuneti-va la soare

Nu ezitați să profitați de razele soarelui de îndată ce apar (gândindu-vă să vă protejați pielea, desigur), deoarece sub efectul razelor solare, cantități mici de oxid nitric sunt transferate din celulele pielii spre fluxul sanguin si astfel are loc scăderea tensiunii arteriale. În plus, expunerea la soare poate sintetiza vitamina D, o vitamină esențială pentru reglarea tensiunii arteriale.

Scade hipertensiunea arteriala in mod natural. Limitați carnea

Acesta este un sfat care vine direct din Japonia, unde medicii au descoperit că vegetarienii au tensiune arterială mai mică decât oamenii care mănâncă carne. Mai exact, dieta vegetariană a fost asociată cu o scădere medie a tensiunii arteriale de 4,7 până la 6,9 puncte. Echivalentul căderii înregistrate atunci când o persoană hipertensivă supraponderală reușește să piardă 5 kg. Acest lucru se datorează faptului că plantele conțin puțin sodiu (principalul inamic al hipertensivilor), dar sunt bogate în potasiu, ceea ce ajută la scăderea tensiunii.

Scade hipertensiunea arteriala in mod natural. Ia un mic dejun foarte robust

Schimbarea stilului de viață și a comportamentelor (fumatul, stresul la muncă, stilul de viață sedentar, excesul de greutate) au favorizat apariția hipertensiunii arteriale la femei. Cu toate acestea, un studiu israelian recent a arătat că femeile care au servit o masă consistenta la micul dejun (cel puțin 700 de calorii) și două mese mai ușoare în timpul zilei, au avut tensiune arterială mai mică decât femeile care au luat un mic dejuns slab. Nu uitați, în orice caz, să includeți un iaurt în meniul dvs., deoarece calciul pe care îl conține are capacitatea de a relaxa vasele de sânge și le permite să se extindă ușor, ceea ce menține tensiunea arterială scăzută.

Plimbați-vă regulat în timpul zilei

Un studiu recent realizat în SUA, realizat pe 6.000 de adulți, confirmă faptul că activitatea fizică regulată reduce riscul de tensiune arterială ridicată. Nu este nevoie să faci sport intens: 60 de minute de mers pe zi sunt suficiente pentru a obține rezultate. Se recomandă, de asemenea, aerobic pentru înot și apă, în special pentru persoanele a căror tensiune arterială este rezistentă la medicamente.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments