Cum îți poți amenaja grădina cu un buget redus?

by webeditor

Dacă ai la dispoziție chiar și cel mai mic spațiu în curte, te poți bucura de o grădină frumos amenajată și plină de flori. Grădinile frumoase ne atrag simțurile prin culorile superbe și diversitatea imensă a combinațiilor de design, parfum, arome, dar și datorită fluturilor, albinelor sau păsărilor care le vizitează.

Secretele simple pot face o diferență majoră pentru gradina ta și vor ajuta ca spațiile să iasă în evidență și să fie deosebite din punct de vedere vizual.

Folosește mulci pentru acoperirea zonelor unde se vede pământul

Mulcirea este un procedeu utilizat mai ales în legumicultură, pentru eliminarea buruienilor care afectează culturile, dar poate fi utilizată cu succes și pentru grădinile cu flori, deoarece reduce cantitatea de apă consumată și decorează foarte frumos zonele unde se vede pământul. Poți alege mulci colorați, în funcție de preferințele tale, iar efectul va fi unul deosebit. Frunzele uscate mărunțite sau acele de pin reprezintă o alternativă excelentă și ieftină la mulcii din comerț.

Adaugă flori sau plante cu flori

Petele de culoare pe care ți le oferă florile, împreună cu mirosul îmbătător, vor face din grădina ta un colț de rai. Nu este nevoie să plantezi neapărat flori decorative, o mulțime de ierburi aromate sau legume au la rândul lor flori aspectuoase. Printre acestea se includ: arpagicul, ceapa de primăvară, mărarul, cimbrul, busuiocul, salvia sau rozmarinul.

Alege mobila pentru grădină la prețuri foarte bune.

Masa și scaunele sunt punctul central al grădinii tale. Poți alege piese clasice, din materiale naturale, cum ar fi lemnul sau ratanul sau poți merge pe mobilier modern, din inox cu inserții de sticlă. Indiferent de alegerea ta, asigură-te că scaunele sunt comode, iar masa este destul de încăpătoare.

Plantează pe verticală

Dacă spațiul tău este destul de redus, poți apela la grădinăritul vertical pentru a crește plante și flori. Nu doar că îți oferă posibilități extinse de plantare, dar poate fi și o variantă low cost, dacă apelezi la materiale reciclate, cum sunt recipientii de plastic. Alte idei includ o scară de lemn, oale de teracotă sau plasă de sârmă specială. Folosește o ramă veche pentru a crea un tablou verde din suculente.

Alege o temă pentru grădina ta

Un truc ușor de utilizat pentru crearea unei zone deosebite în grădina ta este utilizarea inteligentă a culorilor. Poți crea o colecție de plante cu același frunziș sau aceeași culoare a florilor, pentru un impact mai mare.

Cultivă propriile legume

Poți reduce costurile alimentelor pe toată perioada verii, cultivând propriile legume și ierburi chiar în grădina ta. Poți transforma cu ușurință spațiul într-o grădină complet funcțională cu câteva jardiniere de teracotă, amplasate cu eleganță.

Folosește oale colorate sau alte vase din bucătăria ta

Economisește banii pentru ghivece apelând la vasele care își sunt atât de dragi, dar pe care nu le mai folosești. Prin contrastarea dimensiunilor plantelor sau vaselor folosite, poți crea dominanță cu zona pe care îți dorești să o evidențiezi. Acest lucru ajută la crearea unității, deoarece ochiul se concentrează pe vasul caracteristic și de-abia apoi pe restul grădinii înconjurătoare.

Crează unitate și diversitate

Obține o grădină frumoasă repetând o culoare oferită de o varietate de plante diferite. Temele de culoare sunt un truc folosit pentru a adăuga o notă de romantism oricărei grădini. De exemplu, pentru a obține o notă de galben portocaliu, poți planta gălbenele, crini, calendula, trandafiri sau ardei capia galben.

Nu uita că o grădină frumoasă înseamnă evitarea aglomerației. Acest lucru poate fi provocator dacă ai un spațiu mic dar aspirații  mari. Cu toate acestea, supraaglomerarea va face accesul dificil la plantele tale, iar aspectul va lăsa de dorit. Încearcă să echilibrezi suprafețele dure cu plantele pe care le selectezi și evită să utilizezi prea multe materiale diferite.

 

Facebook Comments