Cum îți alegi cea mai bună cremă de față pe timp de iarnă

by Cristian Dobre

Tu stii ce ar trebui sa ai vedere ca sa-ti gasesti cea mai buna crema de fata pentru anotimpul rece? Crema trebuie sa fie potrivita necesitatilor tenului pe care il aveti: ten uscat, ten gras, ten mixt, respectiv ten normal. Aceasta este o prima regula atunci cand va alegeti o crema de fata sau un tratament facial. Alte reguli: iarna nu se folosesc emulsii de tip „ulei in apa”, ci mai des cele de tip „apa in ulei”. Scopul este hidratarea pielii, pe de-o parte, si prevenirea unei deshidratari accelerate din cauza frigului sau vantului, pe de alta parte.

Ingrediente benefice: este de dorit ca emulsiile folosite sa contina antioxidanti, acid alfalipoic, neuropeptide, fosfolipide si alfa-hidroxi acizi. Cautati-le pe eticheta! Cea mai buna crema nu este neaparat cea mai scumpa. Ca sa cresti eficienta unei creme de fata, aplic-o intotdeauna pe pielea curata si foarte putin umeda! In acest fel, crema retine apa la exterior si previne evaporarea ei. Hidratarea pielii va fi imbunatatita considerabil.

Aplicarea cremei: pune o cantitate mica de crema pe degetul inelar si aplic-o pe fata, in cateva puncte: frunte, pometi, nas si barbie. Maseaza crema foarte usor, folosind miscari indreptate in sus si dinspre interior spre exterior. Este un ritual pe care nu-l luam foarte in serios fiindca ne grabim. Dar 2-3 minute petrecute astfel fac diferenta pentru ca hidratarea pielii este completa si daca tenul e hidratat nu apar timpuriu nici ridurile. Deci nu e totul sa folosesti produsele adecvate tenului tau ci si sa le plici corect.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments