Cum își împart liberalii secretarii de stat. PNL Arad va primi un post la Fonduri europene

by Florian Popa

Filialele județene PNL încep anul cu împărțirea funcțiilor de secretari de stat și subsecretari de stat.

Liberalii vor avea 35 de secretari de stat, spun surse din partid. Împărțirea funcțiilor se va face în strânsă legătură cu funcțiile de prefecți. Astfel, filialele județene cu prefect PNL nu vor avea întâietate la alegerea secretarilor de stat.

Pe de altă parte, filialele cu rezultate bune și care nu au prefecți și subprefecți vor putea să-și aleagă cele mai ofertante funcții de secretari de stat. Restul filialelor se vor mulțumi cu ce rămâne.

Sunt 5 filiale PNL care nu au nici prefect, nici secretar de stat. 3 din ele vor primi secretari de stat și celelalte două vor lua șefii unor autorități guvernamentale.

Funcții de secretari de stat deja ‘trase’ de filialele județene PNL sunt la Muncă (Galați), Familie (Maramureș), Interne (Mehedinți și Giurgiu), Finanțe (lași). De asemenea, șeful ANAF va fi propus de PNL Hunedoara, mai spun surse liberale.

Secretari de stat mai merg astfel, conform stiripesurse.ro: Agricultură (Călărași și Vâlcea), Justiție (Prahova și Sălaj), Sport (Dolj), Mediu (Brașov și Satu Mare), Educație (Dâmbovița și Sectorul 3), Energie (Constanța și Neamț), Transporturi (Ilfov/Argeș și Bihor), Fonduri UE (Sibiu, Cluj, Arad), Finanțe (Timiș, Iași), Externe (Sectorul 1), Economie (Sectorul 2), Sănătate (Sectorul 1).

Facebook Comments