Cum curățăm o tigaie arsă

by Cristian Dobre

Cum curatam o tigaie arsa! Câteva minute de neatenție și va puteti alege cu o tigaie arsa. Din păcate, acest mic neajuns se poate întâmpla tuturor. Desigur, există întotdeauna o modalitate de a salva un fel de mâncare ratat de micile noastre gafe. Pentru a elimina mâncarea arsă, știm că va trebui să frecăm până ne dor brațele și obosim. Uneori amploarea sarcinii este de așa natură încât multi dintre noi suntem aproape tentati să aruncam totul în coșul de gunoi pentru a cumpăra o tigaie noua! Cu toate acestea, având în vedere prețul pe care îl implică, să nu ne gândim la asta… Din fericire, bunica are soluții naturale pentru a-și recupera tigaia arsă din oțel inoxidabil, fontă sau email. Iată cele mai bune sfaturi pentru curățare.

Nu folosiți înălbitor pe o tigaie arsă

Înălbitorul este un sfat pe care îl oferă mulți oameni, dar este extrem de periculos. Deja, acest produs coroziv nepotrivit pentru această utilizare îți poate strica permanent vasele și caserolele. În plus, nu uitați că înălbitorul nu are ce sa caute în bucătărie, deoarece este periculos pentru sănătate. Prin urmare, nu se pune problema invitării acestei otrăvuri în bucătărie, unde ar putea intra în contact cu mâncarea! Mai mult, fără a menționa faptul că căldura anulează efectele agentului său activ, veți avea și vapori de derivați clorici toxici. Așadar, pentru binele tău și al celor dragi, înlocuiește-l cu produsele naturale de mai jos!

1) Cum curatam o tigaie arsa! Oțet alb pe tigaia arsă

Puteți utiliza acest produs de curățare multifuncțional, dezinfectant și deodorant împotriva mirosurilor rele pentru a restabili ustensila deteriorată. În plus, la fel ca bicarbonatul discutat mai jos, această soluție foarte eficientă este și cea mai puțin probabilă să deterioreze o suprafata antiaderentă obosită de numeroasele utilizări ale tigaii. Cu toate acestea, este potrivit și pentru toate suprafetele: oțel inoxidabil, email, fontă etc. Pentru a face acest lucru, turnați-l în tigaie și încălziți-l timp de 1 până la 2 minute. Aici puteți adăuga câteva picături de lichid degresant de spălat vase. Acest lucru va disloca cea mai mare parte a alimentelor arse. Apoi așteptăm să se răcească și folosim un burete săpun bun pentru a termina treaba.

2) Se coace sodă sau sare in tigaia arsă

Ca și oțetul, acest truc nu dauneaza tigaii. Pentru a-l folosi, este foarte simplu! Începeți prin a acoperi reziduurile de alimente arse cu un strat de sodă de copt. Apoi acoperiți cu 2 până la 3 cm de apă fierbinte. Fierbeți totul și apoi lăsați să stea la foc aproximativ douăzeci de minute. În cele din urmă, frecați cu o cârpă sau un burete. Vestea bună este că, dacă rămâneți fără bicarbonat, puteți încerca această tehnică folosind sare de mare!

3) Cum curatam o tigaie arsa! Acid citric și sodă pentru o tigaie din fontă arsă

Acidul citric 100% biodegradabil este un produs descărcător ecologic care poate fi utilizat pe petele pătate. Pur și simplu turnați 2 linguri în tigaie și acoperiți cu apă clocotită. După câteva minute, puteți răzui reziduul cu o spatulă de lemn. Apoi, amintiți-vă să clătiți de câteva ori bine cu apă limpede și să curățați cu apă cu săpun!

Puteți face același lucru cu sodă de copt. De data aceasta, presărăm pe fund, acoperim cu apă clocotită și acoperim cu un capac. Apoi, lăsați-l sa actioneze jumătate de zi sau chiar o noapte întreagă. Lăsând-o ore întregi si astfel se va înmuia murdăria întărită, prin supraîncălzire. Finalizați prin frecarea cu o cârpă umezită în apă și, dacă este posibil, cu puțin suc de lămâie.

Desigur, există puține sfaturi naturale pentru a salva o tigaie arsă. Cu toate acestea, nu ai nevoie de pulbere pentru mașina de spălat vase sau de curățat cuptorul pentru a o recupera. Așadar, încercați produsele de întreținere economice de mai sus: nu vă vor dezamăgi!

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments