Cum comparăm merele cu perele? Prin cataloage online!

by webeditor

Încet, dar sigur, magazinele marilor lanțuri înlocuiesc piețele tradiționale și devin destinația numărul 1 când vine vorba de cumpărăturile arădenilor, precum și a majorității românilor care locuiesc la oraș. În timp ce unii deplâng dispariția comerțului tradițional cu amănuntul, alții văd numeroase avantaje, printre care ușurința de a achiziționa necesarul familiei într-un singur loc, la prețuri reduse și cu un control al calității temeinic – cel puțin în teorie.

Statul român, prin Consiliul Concurenței, a lansat recent un comparator de prețuri cu numeroase magazine și produse introduse, însă acesta este incomplet din destul de multe puncte de vedere. De exemplu, nu funcționează decât pentru 5 produse selectate, ceea ce limitează semnificativ utilitatea elementului de „comparare”. De asemenea, nu ia în considerare produsele care nu pot fi comparate între ele, cum ar fi legumele și fructele la vrac.

Cu alte cuvinte, dacă mă interesează cât costă kilogramul de mere la Lidl, aplicația online creată din fondurile bugetului de stat nu mă poate ajuta, singura soluție fiind să merg până la un magazin sau să caut pe internet ultimul catalog. Același lucru se aplică și pentru Kaufland, ca și pentru orice alt magazin, indiferent dacă este înscris în site sau nu. Mai ales că uneori caut mere, dar dacă văd o ofertă mai bună la pere, s-ar putea să-mi schimb decizia.

Un alt neajuns este că nu știi care sunt promoțiile și cât durează acestea. Este un fapt bine cunoscut că supermarketurile își atrag și își loializează permanent clienții prin intermediul ofertelor speciale și a promoțiilor imbatabile prezentate într-un mod cât se poate de atractiv. Cei care au studia măcar o dată oferta dintr-un catalog Lidl, ca să dăm un exemplu elocvent, vor fi de acord că pentru crearea sa se depune un efort considerabil din partea unei echipe de specialiști în marketing, vânzări și design.

Înainte să plecăm către cele mai apropiate magazine pentru a compara ofertele la fața locului, ce putem face mai simplu și mai rapid este să folosim tot internetul, dar diferit. Există siteuri specializate în cataloage online care ușurează mult viața celor care doresc să afle cele mai atractive promoții și oferte, dar nu au timp să viziteze toate magazinele în căutarea ultimelor cataloage. Sau poate că nu sunt de acord cu tipărirea lor din motive ecologice. Astfel, este suficient să vizităm Catalomat.ro și să verificăm ce putem găsi în catalog Profi nou înainte să plecăm la cumpărături la cel mai apropiat magazin Profi.

Iar printr-o verificare din timp a celui mai recent catalog Kaufland săptămâna viitoare devine mai ușor de organizat din punct de vedere culinar, dar și pentru a stabili care dintre necesitățile materiale ale familiei pot fi satisfăcute printr-o vizită la magazin. De fapt, există numeroase cataloage online pe care le putem consulta, simpla lor răsfoire fiind o adevărată aventură prin lumea magazinelor de toate felurile, acestea nefiind limitate la magazinele alimentare sau generale.

În concluzie, cumpărăturile ieftine nu trebuie să fie o corvoadă, dimpotrivă. Dacă sunt abordate din timp cu atenție sporită la oferte și promoții înainte să mergem la magazin, totul devine o plăcere și un mod interesant de a îmbina utilul cu plăcutul.

Facebook Comments