Cum arăta mama indiancă a Kamalei Harris, vice-preşedintele SUA

by Andreea Radu

Prima femeie de culoare în funcţia de vice-preşedinte al Americii, Kamala Harris, spune că mama ei a fost influenţa ei principală, scrie click.ro.

Este vorba despre Shyamala Gopalan Harris, o femeie care a emigrat din India la vârsta de 19 ani pentru a se stabili în America şi a studia aici biochimia. Kamala o descrie ca pe o femeie foarte curajoasă, care s-a mutat într-o ţară cu o cultură atât de străină ei, fără să cunoască pe nimeni acolo.

Chiar dacă părinţii ei indieni se aşteptau ca fiica lor să se întoarcă în ţară după terminarea studiilor, pentru a se căsători, cum era tradiţia, cu un bărbat ales de ei, soarta a avut alte planuri. Aceasta l-a întâlnit la Universitatea din Berkeley (California) pe jamaicanul Donald Harris şi s-a îndrăgostit de el.

Cei doi studenţi străini s-au căsătorit şi au devenit părinţii a două fete, Kamala şi mezina Maya. Familia lui Shyamala n-a fost foarte încântată de veste, deoarece aceasta s-a măritat cu un străin, încălcând o tradiţie de peste 1.000 de ani. Cu toate acestea, mariajul celor doi n-a durat mult, părinţii Kamalei despărţindu-se pe când aceasta avea doar cinci ani.

Chiar dacă vice-preşedintele şi sora ei mai mică îşi petreceau vacanţele cu tatăl lor, prima are cuvinte de laudă în special la adresa mamei sale, care le-a crescut singură în timp ce-şi urma şi cariera de cercetător. Mama Kamalei a murit în 2009, la 70 de ani, ca urmare a unui cancer de colon, o boală pe care a studiat-o şi ea şi despre care a făcut numeroase descoperiri, prin prisma profesiei sale de cercetător în domeniul nutriţiei şi endocrinologiei.

Facebook Comments