Cum amenajezi o baie folosită și de copii?

by webeditor

Copii sunt cei care aduc o schimbare majoră în casă. Venirea acestora într-o familie implică și o serie de modificări pentru a face casa un loc primitor, călduros și sigur. Baia, de exemplu, este locul unde cel mic va învăța să se spele pe dinți, să folosească toaleta și să respecte igiena. De aceea, aceasta trebuie să fie atât practică, cât și un spațiu plăcut, în care copii să se simtă în largul lor. Poți adăuga prosoape personalizate, accesorii inspirate de desene animate sau animale, culori deschise și spații de depozitare, până și tipul de hârtie igienică folosită poate aduce o schimbare.

Pentru a-ți fi mai ușor să amenajezi baia, am pus cap la cap o listă de sfaturi care să te ajute:

 

1.      Folosește o temă

Poate fi vorba de personaje pe care copilul tău le iubește, animale sau jocuri. Nu este nevoie să redecorezi întreaga baie sau să faci schimbări majore, important este să păstrezi aceeași temă pentru accesoriile și obiectele pe care copilul tău le folosește și pentru care nu este nevoie de o investiție substanțială. Folosindu-te de aceeași temă, poți schimba atât suportul, cât și periuța de dinți, poți adăuga autocolante pentru pereți, ambalaje reutilizabile pentru sampon sau gelul de dus și multe altele.

2.      Alege o paletă de culori

Aceasta este o variantă destul de la îndemână, deoarece vei putea schimba aspectul unei băi de care te-ai plictisit într-una care va părea ca nouă. E nevoie doar să alegi o gamă de culori potrivită atât pentru copilul tău, cât și pentru tine. De la culori aprinse până la nuanțe nude, poti menține paleta de culori pornind de la pereți și dulapuri, până la produsele de igienă, precum hârtia igienică și suportul pentru aceasta.

3.      Pe lângă aspect, este importantă și funcționalitatea

Câți copii vor folosi baia? Este singura baie din casă, aceeași pe care o veți folosi și voi? De ce obiecte are nevoie copilul tău pentru igienă și unde trebuie să fie poziționate pentru a ajunge la ele? În funcție de răspunsul la aceste întrebări și altele care vor apărea pe parcurs, îți va fi mult mai ușor să iei o decizie pentru amenajare.

4.      Funcțional pe termen lung

Trebuie să iei în considerare faptul că necesitățile copilului tău se vor schimba în timp. Poate acum este prea mic de înălțime pentru a ajunge la chiuvetă sau pentru a reuși să se susțină singur în cadă, dar asta nu înseamnă că trebuie să iei altele noi. Poți adăuga un scaun pentru a ajunge la chiuvetă sau pentru a sta singur pe WC, scaun pe care îl poți folosi după aceea prin casă. Vei găsi o gamă variată de suporturi pentru căzile de duș, astfel încât cel mic să se simtă în largul lui în timpul băii.

5.      Adaugă spațiu de depozitare

Spațiul de depozitare este important în toată casa pentru că vei avea de „ascuns” fel de fel de jucării pentru a face curat. În baie, poți să alegi orice fel de cutie sau coș, în funcție de spațiul pe care-l ai liber și ce vrei să depozitezi, de la haine murdare, jucării pentru baie, până la cărți. Ia în considerare și faptul că, cel puțin pentru o perioadă de timp, va fi nevoie să-l ajuți și să îl supervizezi, deci e nevoie de un spațiu liber în care să nu te împiedici de nimic.

6.      Curat și modern

O baie cu un design curat și modern este un început bun pentru nebunia generală ce va urma odată cu apariția unui copil. Dacă ai posibilitatea de a face modificări substanțiale, începe prin a utila baia cu obiecte sanitare de calitate, care să nu-ți dea bătăi de cap în timp. Foloseste tot spațiul pe care-l ai la îndemână pentru depozitare, astfel încât baia să fie cât mai aerisită și ușor de curățat.

Acestea sunt doar o parte dintre schimbările pe care le poți aduce băii tale pentru a crea un plus de confort și siguranță, atât copilului tău, cât și ție. Ia în considerare toate posibilitățile pe care le ai și analizează nevoile și preferințele copilului tău.

Facebook Comments