Cum alegi un laptop gaming ieftin. Top 3 laptopuri gaming ieftine

by Andreea Radu

Alegerea unui laptop de gaming poate fi foarte ușoară. Este de ajuns să pui ochii pe o placă grafică Nvidia high-end și pe cel mai recent procesor Intel. Totuși, atunci când ești constrâns din punct de vedere al banilor, procesorul se complică și va trebui să echilibrezi performanța grafică cu procesorul. Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi un laptop gaming ieftin și câteva sugestii.

Caracteristici care trebuie luate în considerare când alegi un laptop gaming ieftin, eMAG iti ofera o mai mare varietate de laptopuri acum si prin programul GENIUS:

Placă grafică. Aceasta trebuie să fie prima caracteristică la care te uiți. Nu vrei să te limitezi aici doar pentru că ai bani puțini. Esența este ca placa grafică să se potrivească nevoilor tale. Mai precis, dacă te joci doar jocuri clasice, te poți descurca cu GTX 960M, dar aceasta are performanțe semnificativ mai mici decât, de exemplu, o placă GTX 1050.

Procesor. Alege un procesor care nu va bloca placa grafică. Procesoarele Intel 6, 7, și 8th Gen sunt norma chiar și pentru un laptop gaming ieftin. Procesoarele AMD sunt potrivite doar pentru jocurile casual, deoarece te vor limita atunci când vrei să experimentezi mai multe jocuri.

Memorie video. VRAM este o altă caracteristică crucială de luat în considerare. Aceasta este memoria de pe placa grafică. Laptop-urile ieftine pentru jocuri încep de la 2 GB și cresc până la 6 GB. Acer Predator Helios este un exemplu excelent de notebook ieftin cu VRAM fiabil de 6 GB.

Memorie. Majoritatea jocurilor vor avea nevoie de 8 GB memorie, în timp ce jocurile intensive vor necesita 16 GB RAM. Vei dori un laptop ieftin care îți poate oferi o schimbare lină între joc și alte aplicații. Dacă poți găsi un computer cu memorie actualizabilă, cu atât va fi mai bine.

SSD. SSD este mult mai bun decât HDD. Rămâi undeva la 128-256 GB, deoarece SSD-ul mai mare crește semnificativ prețul.

Exemple de laptop gaming ieftin

Lenovo Legion Y545. Lenovo Legion Y545 poate rula jocuri puternice și oferă o performanță generală excelentă, cu un aspect de invidiat, totul pentru un preț accesibil. Datorită unui GPU Nvidia GTX 1660 Ti și a unui procesor Intel Core i7, Legion Y545 este cel mai bun laptop gaming ieftin, păstrându-și concurenții la distanță. În loc de un spectacol luminos, norma la laptopurile de gaming, Lenovo a optat pentru un design sofisticat, subtil, care îi permite să se încadreze într-un birou.

Placa grafică discretă Nvidia a laptopului furnizează o cantitate surprinzătoare de putere, cu rezultate peste medie. Și atunci când nu faci jocuri, procesorul Core i7 al laptopului este mai mult decât capabil să îți permită să creezi foi de calcul, să faci o editare video ușoară și, desigur, să vizionezi câteva filme pe frumosul ecran de 1080p. Și în ciuda prețului său, laptopul oferă și o tastatură confortabilă și un sunet excelent. Pe scurt, este cel mai bun laptop gaming ieftin.

Dell G3 15. G3 15 este o reîmprospătare excelentă a unui laptop de jocuri deja impresionant și accesibil. Are performanțe solide însoțite de o utilizare excelentă pentru jocuri, dar și cu o durată de viață extraordinară a bateriei pentru un laptop pentru jocuri. În plus, trece cu ușurință prin cele mai multe jocuri, rate impresionante de actualizare de cadru. Totodată, primești o tastatură plăcută și confortabilă. Dar unde laptopul strălucește cu adevărat este prețul său.

HP Gaming Pavilion 15. HP Gaming Pavilion 15-dk0046nr este un laptop de gaming entry-level, cu un procesor Intel Core i7 puternic și un GPU Nvidia GeForce, cu un SSD agil și o durată de viață excelentă a bateriei, toate încastrate într-un design uluitor, destul de portabil. Combinația sa de specificații, putere și rezistență a trimis acest laptop în topul de laptop gaming ieftin.

Totuși, Pavilion 15 nu trebuie cumpărat doar pentru că este ieftin. El conține câteva specificații puternice, ceea ce înseamnă că notebook-ul poate juca jocuri la rate bune de actualizare. Și, cu aproape 6 ore de viață a bateriei, are rezistența necesară. Dacă sunteti in cautarea unui laptop gaming entry-level, dar puternic, la un preț avantajos, HP Pavilion 15 ar trebui să se afle în topul preferințelor.

Facebook Comments