Cum alegi scaunul, în funcție de dotări

by webeditor

Spre deosebire de înaintașii săi, omul modern petrece mult timp șezând, fie din cauza joburilor, fie pentru că activitățile recreative presupun o astfel de poziție. În mod cert, evoluția tehnologiei și mutarea a nenumărate activități în lumea digitală are un efect semnificativ asupra posturii noastre. Alegerea unui scaun cu dotări potrivite devine, astfel, o decizie mai importantă decât pare, cu implicații la nivelul sănătății sistemului osos, muscular și circulator.

Nu trebuie neglijat nici aspectul psihologic. Un scaun prea rigid sau nepotrivit creează un disconfort fizic, disconfort care, însă, se transpune și la nivel psihic. O zi de muncă petrecută pe un scaun nepotrivit te va obosi și chiar îți va crește nivelul de stres. Un scaun de bucătărie pe care nu stai confortabil te va împiedica să te bucuri pe deplin de gustul preparatelor. Dotările sunt esențiale și trebuie să ții cont de ele, când alegi un scaun.

 

De ce să ții cont în alegerea unui scaun de birou

Roțile

Posibilitatea de te mișca rapid în timpul lucrului este importantă, în special, pentru persoanele a căror activitate nu presupune doar ecranul calculatorului. Astfel, poți avea nevoie să te miști între birou și imprimantă și rafturile cu documente sau de la masa de lucru la o zonă cu unelte. Scaunele cu roți îți pot asigura mobilitatea necesară, dar, îți pot deteriora parchetul, dacă sunt din plastic. De aceea, este indicat să cumperi o suprafață protectoare sau scaune cu roți învelite în cauciuc.

Spătarul și șezutul

Spătarul și șezutul sunt componente de bază ale unui scaun de birou. Însă, pentru a-ți asigura confortul și postura corectă, este nevoie ca acestea să poată fi ajustate. Cum fiecare dintre noi are particularități fizice diferite, un scaun care nu poate fi reglat în funcție de acestea poate crea probleme de postură și sănătate. Posibilitatea de a ajusta spătarul asigură suportul lombar adecvat, previne acumularea tensiunii musculare și scade presiunea pe vertebre.

Ridicarea sau lăsarea șezutului, în funcție de înălțimea biroului, este esențială pentru păstrarea unei ținute corecte, cu spatele drept și relaxat. De asemenea, șezutul trebuie să fie de calitate, moale și să permită circulația aerului.

Dotările importante pentru un scaun de bucătărie

Dimensiunile

Un scaun de bucătărie trebuie să fie destul de lat și de adânc pentru a permite așezarea și ridicarea comodă. Deseori, din cauza lipsei de spațiu, oamenii aleg scaune mai mici, dar, care se dovedesc inconfortabile. Spătarul nu trebuie să fie mare, de peste 50 cm, ca în cazul scaunelor de dining, dar este bine să aibă măcar 40 cm. Distanța între tăblia mesei și scaun determină gradul de confort în timpul mesei. Astfel, aceasta trebuie să se încadreze între 20 și 30 cm.

Materialul

Materialul scaunelor de bucătărie trebuie adaptat spațiului și modului de utilizare al acestuia. Dacă ai o bucătărie mică, în care scaunele sunt în zona în care gătești, alege scaune de plastic sau din materiale care se curăță ușor. Oricât ai încerca să eviți murdărirea lor, nu vei reuși. Același lucru este valabil și în cazul familiilor cu, minim, un copil. Dacă, în schimb, ai un spațiu generos, care îți permite o distanță mare între zona de gătit și mobilier sau gătești rar, poți alege scaune elegante, chiar și de catifea.

Dotările importante pentru alegerea unui scaun de gaming

Jocurile video sunt astăzi una dintre principalele surse de divertisment. Indiferent de timpul petrecut în fața ecranului, este important ca scaunul să aibă dotările potrivite. Spătarul, înălțimea și cotierele trebuie să fie reglabile iar materialele să fie de calitate. Dotările extra fac, deseori, diferența, așa că scaunele cu benzi LED,  conexiuni Bluetooth, sisteme audio integrate și alte elemente care adaugă intensitate experiențelor virtuale sunt recomandate gamerilor pasionați.

Dotările scaunelor sunt esențiale. De aceea, este bine să alegi scaune cu specificații detaliate, cum sunt cele de la https://www.scauneonline.ro/. Indiferent dacă ai nevoie de scaune de birou, de bucătărie sau de gaming, caută mereu produsele cu dotări potrivite sau adaptabile nevoilor tale.

Facebook Comments