Cum alegi forma ramelor ochelarilor de vedere? 5 sfaturi

by webeditor

Ochelarii de vedere reprezintă mai mult decât un dispozitiv medical. Atunci când alegi ramele care avantajează cel mai mult trăsăturile chipului tău, ochelarii se transformă într-un accesoriu fashion. Iată care sunt lucrurile de care să ții cont atunci când alegi ramele, pentru a putea beneficia de multiplele avantaje pe care le oferă purtarea ramelor potrivite pentru tine:

  1. Probează ramele ochelarilor într-un showroom

Atunci când probezi personal ramele, îți poți face o părere mult mai clară despre cum se așază și ai avantajul de a observa cum te simți purtându-le. Caută un showroom de rame pentru ochelari în Arad sau în oricare alt oraș, în funcție de locația care se află cel mai aproape de tine, și mergi să probezi diverse modele. Dacă nu te poți hotărî ce formă a ramelor sunt adecvate trăsăturilor tale, un consultant te va ajuta cu sugestii și recomandări.

     2. Alege formele care oferă echilibru trăsăturilor feței tale

Ramele potrivite pentru tine atenuează vizual trăsăturile dure și le accentuează pe cele care sunt armonioase, astfel:

Fața ovală

Trăsăturile care se remarcă sunt pomeții plini și bărbia ușor rotunjită. Chipul este prelung și îngustat, motiv pentru care persoanelor cu aceste caracteristici li se potrivesc aproape toate tipurile de rame. Un aspect pe care te sfătuim să îi iei în considerare atunci când le alegi este ca acestea să fie fine, să nu creeze optic o imagine încărcată.

Fața rotundă

Principalele particularități ale acestui tip de față sunt aspectul circular al acesteia și conturul delicat al bărbiei și pomeților. Dacă te încadrezi în această categorie, ramele care ți se potrivesc cel mai mult sunt cele dreptunghiulare, care alungesc vizual chipul pe orizontală. Optează pentru rame cu aspect foarte fin și care, eventual, au detalii subtitle, deoarece acestea pun în evidență ochii.

Fața dreptunghiulară

Acest tip de față este alungit și îngustat, iar fruntea, pometii și bărbia sunt accentuate. Ramele pe care ți le recomandăm sunt cele rotunde sau ovale, cu lentilele încadrate complet sau care au conturul evidențiat treptat în zonele laterale. Acestea au rolul de a contura mai moale trăsăturile, creând echilibru.

Fața în formă de inimă

Caracteristicile definitorii ale acestui tip de față sunt zona amplă a frunții și bărbia îngustă, cu un contur bine definit. Se potrivesc ramele rotunde, ovale sau în stilul ochi de pisică, ce susțin lentilele mari și care au brațele mai puțin evidențiate.

Fața trapezoidală

Zona obrazului reprezintă partea cea mai amplă la acest tip de față, fruntea este îngustă, iar bărbia, puternică. În acest caz, îți recomandăm rame pătrate, ovale sau în stilul ochi de pisică, ce au brațele groase sau evidențiate și care susțin lentile de mici dimensiuni.

      3. Ține cont de încadrarea lentilelor

Există rame care încadrează complet lentilele, unele care au ramă doar în partea superioară și lentile care sunt lipsite de încadrare, fiind prinse în șuruburi.

Unele persoane, precum cele care au fața ovală, rotundă sau în formă de inimă, sunt mai avantajate de ramele care au doar partea superioară sau care au lentilele prinse în șuruburi. În schimb, celor cu forma dreptunghiulară sau trapezoidală le sunt adecvate, mai degrabă, ramele care încadrează în întregime lentilele.

      4. Culoarea este un alt criteriu important

Atunci când alegi ramele de ochelari potrivite pentru tine, este o idee inspirată să iei în calcul și culoarea lor în raport cu unele caracteristici personale, cum sunt, de exemplu, cea a ochilor, cea a părului, nuanța pielii. De asemenea, acordă atenție și design-ului ramelor, dacă au sau nu modele ori aplicații.

      5. Grosimea ramelor

Este important să alegi ramele și în funcție de grosimea lor. Acest criteriu ține în mare măsură de preferința personală și modul în care te simți mai confortabil purtându-le, motiv pentru care te sfătuim să mergi într-un showroom și să probezi mai multe tipuri de rame.

În general, celor cu fața ovală, rotundă și în formă de inimă li se recomandă ramele subțiri, iar celor cu forma dreptunghiulară sau trapezoidală a chipului, ramele mai groase, întrucât echilibrează din punct de vedere optic.

Ține cont de preferințele tale, dar și de sfaturile noastre, și alege ramele care să te facă să te simți confortabil! Nu ezita să ceri sfatul unui consultant din showroom dacă ai neclarități cu privire la tipul sau modelul ramelor, ori la modul de întreținere.

Facebook Comments