Cum alegi florile pentru nuntă?

by webeditor
Please follow and like us:

Se consideră că nunta este unul dintre cele mai frumoase și de neuitat evenimente din viață, și totodată unic. De aceea, trebuie să fie deosebită și să se desfășoare exact așa cum ai visat. Unicitatea unei nunți denotă din detalii, așadar pe lângă rochia de mireasă, locație și atmosfera generală, unul dintre cele mai importante elemente îl constituie florile alese pentru ziua cea mare.

Acestea necesită un plus de atenție, iar alegerea lor se poate dovedi de multe ori destul de dificilă, pentru că ar trebui să ții cont de numeroase aspecte precum tematica nunții, decorarea sălii, culorile predominante, rochia de mireasă, rochiile domnișoarelor de onoare și așa mai departe.

Iată câteva sfaturi utile despre cum anume poți alege cele mai potrivite și frumoase flori și aranjamente, pentru ca totul să fie perfect în ziua la care ai visat toată viața!

  • Buchetul de mireasă

Buchetul de mireasă este considerat cel mai important accesoriu al tău în ziua nunții. Pentru a face alegerea potrivită, ar trebui să ții cont în primul rând de personalitatea și dorințele tale. Mai apoi, este necesar să adaptezi preferințele tale și stilul buchetului în funcție de modelul rochiei de mireasă, tematica petrecerii, locație și atmosfera generală.

 

De asemenea, este bine să ai grijă la dimensiunile și greutatea buchetului, pentru că îl vei purta aproape pe tot parcursul evenimentului, așadar ar trebui să fie comod și ușor. Dacă ai un buget bine stabilit pentru flori de la care nu vrei să te abați, poți cerceta anterior piața de profil pentru că există multe buchete de flori de toate felurile la prețuri pentru orice buzunar și pentru orice ocazie, inclusiv pentru ziua nunții. Poți opta și pentru flori de sezon, în funcție de anotimpul în care va avea loc evenimentul.

  • Aranjamentele florale pentru mese

O mare parte din decorul sălii în care va avea loc petrecerea de nuntă va fi determinat de aranjamentele florale de pe mese, așadar este recomandat să ții cont îndeosebi de conceptul în jurul căruia este construit evenimentul. 

Totodată, este mai bine să eviți aranjamentele voluminoase și foarte impunătoare pentru că există riscul să ocupe o mare parte din spațiul disponibil pe mese și să îi deranjeze pe invitați din punct de vedere vizual. Culorile aranjamentelor florale ar trebui alese tot în concordanță cu tema evenimentului și cu aspectul sălii, dar să fie în același timp și pe gustul tău.

  • Buchetele de flori ale domnișoarelor de onoare

Domnișoarele de onoare joacă un rol important pe tot parcursul nunții, așadar este normal să aibă și ele buchete de flori special concepute care să iasă în evidență. Totuși, acestea nu ar trebui să eclipseze buchetul miresei, motiv pentru care poți opta pentru buchete mici, cu flori mai simple, în culori discrete. O idee bună poate fi să te consulți și cu domnișoarele de onoare pentru a alege cele mai potrivite buchete pentru ele. 

Ziua nunții se numără printre cele mai frumoase momente din viața ta, iar florile potrivite sunt elementul cheie pentru crearea unui decor cu adevărat memorabil!

 

Facebook Comments