Cum ajută păducelul în afecțiunile cardiace și circulatorii

by Cristian Dobre

In scopuri terapeutice, de la paducel se folosesc florile, frunzele si fructele, deoarece acestea contin bioflavonoide, vitaminele B si C, acizi organici (citric, malic, tartaric, cafeic, nicotinic), uleiuri volatile, triterpene si taninuri. Deoarece preparatele din paducel au actiune vasodilatatoare, tonic-cardiaca, calmanta si sedativa, se folosesc in majoritatea afectiunilor cardiace, precum: aritmii, palpitatii, insuficienta coronariana, angina pectorala, nevroza cardiaca, hiper si hipotensiune, ateroscleroza.

Pentru a usura suferintele cardiace, puteti recurge la infuzia de paducel, la extract de paducel sau la tinctura. Infuzia de paducel se prepara dintr-o lingurita de planta uscata peste care se adauga apa firebinte. Dupa ce a stat la infuzat 10-15 minute se poate consuma, indulcit cu miere de albine sau nu, dupa preferinta. Se pot consuma 3 cani pe zi. Infuzia ajuta la calmarea nevrozelor cardiace, a hipertensiunii, a tensiunii oscilante, anghina, arteroscleroza, insuficienta cardiaca congestiva, starile de excitabilitate si creste puterea si frecventa contractiilor inimii.In cazul in care preparati intrega cantitate de ceai odata, adaugati suc proaspat de lamaie pentru a conserva principiile active ale preparatului. Tinctura de paducel se prepara punand intr-un borcan flori si frunze de paducel, proaspat adunate si taiate marunt, peste care se toarna alcool alimentar, tuicp de casp sau vodca. Amestecul se lasa la macerat 3-4 saptamani, intr-un loc luminos, scuturandu-se zilnic pentru a se omogeniza si pentru a se extrage mai bine toate principiile active din planta, dupa care se strecoara si se toarna in sticle de culoare inchisa, care se pastreaza la rece (la frigider). Pentru a combate palpitatiile, tahicardia si pentru a echilibra tensiunea, se iau cate 30 de picaturi, diluate in ceai, de 3 ori pe zi.

De asemenea, tinctura de paducel ajuta si in cazul tulburarilor de ritm cardiac si extrasistole, aritmii, spasme vasculare, arteroscleroza coronariana. Extractul de paducel amelioreaza anghina pectorala, daca se consuma 180 mg de produs, zilnic, timp de 3 saptamani. Desi produsele pe baza de paducel sunt recomandate persoanelor suferinde de boli cardiovasculare, in cazul in care urmati un tratament medicamentos pentru scaderea tensiunii arteriale, este imperativ sa consultati medicul inainte de a recurge la vreun remediu pe baza de paducel, deoarece acesta poate influenta activitatea medicamentelor. O doza prea mare de paducel poate scadea tensiunea arteriala, fapt care poate cauza hipotensiune, moment in care se manifesta simptome precum ameteala si lesin, iar o doza prea mare de paducel poate cauza batai neregulate ale inimii. De asemenea, femeile insarcinate trebuie sa excluda din dieta lor paducelul, pentru ca acesta poate scadea tonusul musculaturii uterine, afectand astfel sarcina.

 

Sursa: sanatae.bzi.ro

Facebook Comments