Cum a ajuns Victor Socaciu să primească doi rinichi de la o fetiță de 10 ani

by Dana B.

Presa din România relata, în anul 2009, cazul artistului Victor Socaciu, care a primit nu unu, ci doi rinichi, de la o fetiță de 10 ani intrată în moarte cerebrală.

Din cauza diabetului, Victor Socaciu ajungea în 2009 să facă dializă. Medicul Mircea Penescu, pe atunci director la Spitalul de Nefrologie Carol Davilla din București, i-a spus că unica șansă pentru a scăpa de dializă este un transplant. Astfel, artisul a luat legătura cu medicul Mihai Lucan, care l-a înscris pe lista de transplant.

O lună mai târziu, Socaciu a fost informat telefonic de faptul că s-au găsit rinichi compatibili. Persoana de la care poveneau rinichii, o fetiță de 10 ani, intrată în moarte cerebrală. Din cauza diferenței mari de greutate între fetiță și Victor Socaiu, a fost nevoie să fie transplantați ambii rinichi.

”Cazul Socaciu e și mai flagrant decât cazul Arșinel, pentru că Socaciu a fost transplantat cu ambii rinichi ai unui copil de 10 ani care a suferit anevrism cerebral, în condițiile în care erau copii compatibili pe secția Nefrologie Pediatrică internați la Spitalul Pediatrie 2 din Cluj”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Fost colaborator al lui Lucan şi actualmente deputat în Parlamentul României, Emanuel Ungureanu spune că Mihai Lucan ar fi creat o adevărată structură mafiotă în jurul propriei persoane, menită să-l protejeze. Despre cazul Alexandru Arșinel, Ungureanu a spus că rinichiul transplantat actorului trebuia să ajungă la o fată pe care o cheamă Ana Maria Galben.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments