Culiţă Sterp şi fratele său, Iancu Sterp, cercetaţi într-un dosar de înşelăciune de 400.000 de euro

by Andreea Radu

Cântăreţul de manele Culiţă Sterp a fost luat pe sus de la Tribunalul Cluj şi dus în faţa procurorilor pentru a fi audiat într-un dosar de înşelăciune în care prejudiciul se ridică la 400.000 de euro. Artistul este acuzat că ar fi promovat, împreună cu fratele său, pe pagina personală de Instagram, două platforme care îi invitau pe români să investească bani pentru a cumpăra acţiuni, scrie antena3.ro.
Oamenii erau convinşi să depună sume de bani cu promisiunea că vor încasa dublu în 72 de ore. Fraţii Sterp au fost plătiţi pentru reclama făcută şi au calitatea de suspecţi în dosar, iar după audieri au fost lăsaţi să plece acasă.
Culiţă Sterp mai este judecat, în acest moment, pentru accidentul produs în Cluj, atunci când a condus a beat şi a fugit după accident.
„Într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în anul 2021, sub supravegherea procurorului din cadrul acestei unități de parchet, au fost efectuate acte de urmărire penală cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Direcției de Investigații Criminale, Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Hunedoara și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliței Timiș, pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, prev. și ped. de art. 244 al. 1 și 2 Cp, cu aplic. art. 35 al. 1 Cp.
În cadrul acestui dosar a fost constituită o echipă comună de anchetă formată din organe de urmărire penală din România și Republica Moldova, beneficiind de sprijinul EUROJUST (Agenția Uniunii Europene de Cooperare în Materie de Justiție Penală).
În data de 01.03.2023 au fost efectuate percheziții în 11 locații de pe teritoriul României, au fost aduse la audieri 11 persoane, au fost instituite măsuri asigurătorii până la concurența sumei de 291.164,9 lei, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 11 suspecți și a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de doi dintre aceștia, care au dobândit calitatea de inculpați.
În cauză a fost formulată propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, față de unul dintre inculpați.

Facebook Comments