Cu reunirea ce bate la uşă, UTA are doar 18 jucători sub contract! Noile achiziţii sunt pe drum

by Sorin Haut

Peste exact şase zile, UTA se întoarce la treabă pentru a pregăti sezonul 2021-2022 al Ligii 1 – cu startul programat pe 17 iulie. „Bătrâna Doamnă” merge pe continuitate atât la nivelul băncii tehnice cât și în ceea ce privește lotul de jucători, astfel că Laszlo Balint și colaboratorii săi, Alin Pînzaru, Cezar Zanfir, Alexandru Radu și Gabriel Vasiliu, vor lucra în continuare cu 18 jucători ce au făcut parte şi din lotul care a încheiat stagiunea trecută: Florin Iacob, Dragoș Balauru, Haralambie Mociu, Marius Tomozei, Florin Ilie, Erico da Silva, Alexandru Benga, Evghenyi Shlyakov, Modestas Vorobjovas, Roger jr., Sorin Bustea, Damian Isac, David Miculescu, Claudiu Negoescu, Denis Hrezdac, Liviu Antal, Ioan Hora și Adrian Petre. Dintre ei, doar juniorul Hrezdac va fi apt doar din iarnă, fiind în refacere după a doua operație a ligamentelor încrucișate. Două plecări sunt certe, atacantul Albert Voinea a semnat cu Universitatea Cluj, iar mijlocașul Denis Rusu a lăsat UTA pentru campioana CFR.

Patru jucători sunt ca şi plecaţi, alţi patru încă aşteaptă semnale

Restul utiștilor care nu au semnat prelungirea până acum ar putea nici să nu o mai facă dacă conducerea clubului se mișcă bine pe piața de transferuri şi la Arad vor veni jucători care să aducă plus valoare. Cristi Melinte, Alex Albu, Neluț Roșu și Dragoș Tescan sunt ca și plecați, iar ceva semne de întrebare sunt în dreptul lui Andrei Peteleu, Simo Roumpoulakou, Valentin Buhăcianu și Ciprian Rus.  Totuşi, UTA nu a anunţat încă oficial, până la această oră, nici o achiziţie, Balint recunoscând chiar că s-a lovit de câteva refuzuri ca urmare a ofertei financiare slabe oferită de clubul arădean. Totuşi, tehnicianul echipei arădene speră ca la reunire să aibă şi câteva nume noi, cu 2-3 jucători bătându-se deja palma. „Roș-albii” se întorc la treabă luni, 14 iunie şi încă se caută o parteneră pentru primul amical al verii, pentru data de 18 iunie, un test fiind deja fixat pe 25 iunie, la Arad, cu nou promovata în Liga a II-a Viitorul Șelimbăr.

Cantonament în Slovenia, din 27 iunie: Modestas şi Benga ratează startul pregătirii

Peste alte două zile, duminică, 27 iunie, delegația UTA-ei va pleca în stațiunea slovenă Rogla, acolo unde a pregătit și sezonul promovării în Liga 1, în urmă cu doi ani. Cel mai probabil, internaționalii UTA-ei, Florin Iacob și David Miculescu vor primi o săptămână în plus de vacanță față de restul colegilor, ca urmare a prezenţei la loturile naţionale. Modestas Vorobjovas și Alex Benga vor rata cu siguranţă startul pregătirii: primul și-a fracturat degetul mare de la piciorul drept în ultimul meci al sezonului, 0-0 la Voluntari şi are nevoie de recuperare, iar apărătorul central trebuie să se opereze în zona bazinului, urmând să rateze probabil şi cantonamentul sloven.

Facebook Comments