Cu doar o repriză bună în faţa liderului nu se face primăvară

by Sorin Haut

Gazdă în unul din cel trei turnee din acest weekend, liderul neînvins Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câştigat destul de clar derby-ul de astăzi de pe teren propriu cu FCC Baschet UAV Arad, confruntare contând pentru etapa a 15-a a Ligii Naţionale de baschet feminin. Duelul din Sepsi Arena a revenit campioanelor în exerciţiu a ultimilor ani din sportul cu mingea la coş, scor 78-61 (23-12, 13-23, 23-13, 19-13). Cu salariile blocate după înfrângerile de la Arad cu CSM Satu Mare şi „U” Cluj, „galben-albastrele” au făcut faţă cu brio gazdelor în primele două sferturi, fixând tabela la un 36-35 la pauza mare şi conducând chiar pe alocuri, atât în prima parte cât şi în debutul sfertului trei. Sepsi a apăsat însă serios pe acceleraţie în partea a doua şi cu un lot mult mai valoros, a făcut diferenţa în special în sfertul trei, când s-a desprins la 11 puncte. Formaţia pregătită de Bogdan Bulj nu a mai avut puterea să revină cum a făcut-o în sfertul doi şi a cedat în final la 17 puncte, diferenţă parcă totuşi puţin prea mare la ceea ce s-a jucat.

Americancele Gardner şi Poole, remarcatele din cele două tabere

Porsche Poole a fost cea mai bună marcatoare a arădencelor, cu 17 puncte (3×3). Pentru FCC Baschet UAV Arad au mai înscris: Hadzovic 14 puncte (plus 5 recuperări și 7 pase decisive), Akathiotou 12 puncte (5 recuperări), Beadle 7 puncte, Karakasevic 5 puncte (5 recuperări), Ardelean 3 puncte și Fodor 3 puncte. Au mai jucat Armanu și Lipovan. Rebekah Gardner a fost coșghetera partidei, cu 22 de puncte, plus 9 recuperări. Pentru Sepsi au mai înscris: Pasic 17 puncte (5 pase decisive, 6 intercepții), Godri Părău 11 puncte (9 assist-uri), Orban 10 puncte (7 recuperări), Mandache 10 puncte, Ghizilă 6 și Cătinean 2.

Liderul Sepsi, a 15-a victorie, Aradul – a treia înfrângere la rând!

Pentru FCC Baschet UAV Arad urmează duminică meciul cu ACS KSE Târgu Secuiesc, de la ora 16, tot la Sepsi Arena. Victoria este obligatorie, mai ales că adversara este una modestă şi în mod normal nu poate pune probleme. Liderul ajunge la 15 victorii din tot atâtea meciuri în LNBF, în timp ce arădencele înregistrează a 5-a înfrângere, a treia consecutivă în campionat! Momentan, FCC Baschet UAV a coborât pe locul patru, la un punct de Olimpia Brașov, cu care se va duela săptămâna viitoare. (foto: Sepsi SIC, facebook)

Facebook Comments