Cu ce se mai ocupă Molly Bloom, fosta schioare cu o poveste de viață spectaculoasă

by webeditor

În urmă cu câțiva ani, Molly Bloom a ținut capul de afiș al presei internaționale după ce FBI a descoperit că organiza jocuri de poker la care luau parte actori celebri, sportivi și oameni de afaceri. După ce și-a ispășit pedeapsa, Molly Bloom și-a reablitat numele și a devenit astfel un antreprenor și speaker motivațional.

Fosta schioare lăsat in urmă trecutul și celebrele jocuri de poker pe care le-a organizat și își îndreaptă atenția doar către lucruri constructive. După cum chiar ea spune, încearcă să „împrăștie bunătatea” prin lume. Iar modul prin care o face este să le vorbească oamenilor despre povestea sa de viață.

„Am avut un succes enorm în viața mea, dar am fost și în ruine. Dar lecțiile pe care le-am învățat când m-am ridicat au fost la fel de valoroase precum cele din momentele de cădere”, spune Molly Bloom.

Lunar, Molly este invitată așadar la evenimente în care vorbește despre schi, risc, poker și meditație. Dar spune că lecțiile pe care le-a învățat în drumul spre succes și în depășirea obstacolelor sunt cele mai importante Pentru că, în opinia ei, important este să faci lucruri care te fac fericit. În 2014, Molly a lansat cartea autobiografică în care a povestit cum a organizat acele jocuri poker. Această carte se bucură în continuare de un succes semnificativ, mai ales că prezintă o poveste nefardată în care se vorbește atât despre succes cât și despre eșec. Iar Molly Bloom a dat numeroase detalii despre jocurile pe care le-a organizat, chiar dacă a protejat identitatea multor oameni dintre cei care au luat parte. La popularitatea cărții a contribuit și interesul pe care mulți oameni pasionați de jocuri poker îl manifestă, dornici să afle cât mai multe lucruri despre culisele acestei povești.

Molly Bloom, drumul de la schi la poker

În adolescență, Molly Bloom a fost o schioare profesionistă, căreia specialiștii îi prevedeau un viitor strălucitor. De altfel, obiectivul său era calificarea la o ediție a Jocurile Olimpice. Provenea dintr-o familie bună și a avut o educație specială. În 2004 a decis însă să renunțe la sport și astfel s-a mutat în Los Angeles. Aici, ea a lucrat ca barmaniță și chelneriță la The Viper Room. Acest loc era frecventat și de cunoscutul actor Tobey Maguire. El i-a propus patronului Darin Feinstein să organizeze jocuri de poker cu mize mari în subsolul clubului, iar acesta a fost de acord. Astfel, lui Molly i s-a oferit rolul de a-i face să se simtă bine pe jucători și să se asigure că nu le lipsește nimic. Încasa sume impresionante numai din bacșiș, însă la un moment dat, pe fondul neînțelegerilor cu Feinstein, a decis să își creeze propriul joc.

În 2007, ea și-a deschis propria companie de evenimente și catering. Avea deja baza de date cu clienți de la The Viper Room și până la organizarea jocurilor de poker nu a mai fost decât un mic pas. Astfel, ea obișnuia să închirieze case private sau apartamente în hoteluri de lux pentru a organiza jocurile.

Iar printre participanți se aflau nume celebre precum Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Ben Affleck, cântărețul Nelly, baschetbalistul Phil Ivey, fostul tenismen Pete Sampras și actorul Macaulay Culkin. A fost nevoită să plece din Los Angeles, iar din 2009 s-a mutat în New York, unde a organizat în continuare jocuri de poker pe bani grei, la care au început să participe și oameni de afaceri de pe Wall Street.

„În 2009, veniturile mele erau deja de 4 milioane de dolari. Cea mai mare sumă o primeam din bacșișuri din partea unor jucători mulțumiți că le măream creditul”, a afirmat Molly Bloom, care în ultima parte a jocului începuse să colecteze și un procent din suma mizată în seara respectivă.

Afacerea lui Molly Bloom a ajuns însă la final 2011. Atunci, FBI a intrat pe fir după ce l-a urmărit pe Bradley Ruderman, unul dintre jucătorii săi. Acesta organizase o schemă Ponzi și pierduse la poker în jur de 5 milioane de dolari, banii investitorilor săi. „Așa au aflat despre joc și au venit peste noi. Federalii au început să mă urmărească în secret și să asculte conversațiile noastre”, și-a amintit Molly Bloom.

Pe 16 aprilie 2013, Bloom a fost arestată și pusă sub acuzare împreună cu peste 30 de persoane, într-o anchetă de spălare de bani în valoare 100 de milioane de dolari și pentru organizarea unor jocuri de noroc ilegale. În cele din urmă, Molly Bloom și-a recunoscut vina și a fost condamnată la 1 an închisoare cu suspendare, o amendă de 1.000 de dolari și la 200 de ore de muncă în folosul comunității.

Povestea lui Molly Bloom a stârnit multă vâlvă în SUA, motiv pentru care inclusiv regizorul Aaron Sorkin a realizat un film despre viața ei, denumit Molly’s Game. În rolul lui Molly a fost repartizată Jessica Chastain, iar din distribuție a mai făcut parte și Idris Elba. De altfel, Jessica Chastain a avut o nominalizare la Globurile de Aur, iar regizorul Aaron Sorking una la Oscar, pe lângă cea de la Globurile de Aur.

 

Facebook Comments