Cu arădencele Carina și Andra Crainic în lot, echipa României a luat bronzul mondial al junioarelor la gimnastică ritmică! (FOTO)

by Sorin Haut

Medalie de bronz istorică obținută aseară de România la competiția pe echipe Team All-Around, din cadrul Campionatelor Mondiale de junioare de gimnastică ritmică, eveniment găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca! Amalia Lică, Lisa Garac, Alexandru Arianna, Andra Crainic, Carina Crainic, Andreea Năstasă, Alexandra Pătrașcu, Eva Vencu și Irene Pătrașcu sunt performerele tricolore. Surorile Andra și Carina Crainic sunt legitimate la CSM Arad (antrenoare Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, care sunt și coordonatoarele ansamblului de senioare al României) și își adaugă și ele în palmares un bronz mondial. România a încheiat concursul pe echipe cu 179.100 puncte, după Bulgaria (181.00 p.) și Israel (180.350 p.), dar la mare distanță de locurile 4 și 5, Ucraina (173,400) și Italia (17.050). Lotul național de ansamblu junioare este coordonat de Alexandra Piscupescu (principal) și Ștefania Prioteasa (secund). Ultima zi, cea de astăzi, se anunță una și mai de succes pentru România. Amalia Lică s-a calificat cu cea mai bună notă în finalele la cerc și măciuci și cu a doua notă la panglică, astfel că are șanse mari să devină triplă medaliată pentru România în finalele individuale și de ce nu măcar o dată campioană mondială de junioare! Cealaltă sportivă tricoloră de la individual, Lisa Garac s-a calificat și ea în finala de la minge, cu a patra notă.

Au scris istorie, urmează alte cinci finale! Amalia Lică poate deveni triplă medaliată

În plus, ansamblul României s-a calificat în finală la corzi. România s-a clasat pe locul 7 în proba de ansamblu, Arianna Alexandru, Andra Crainic, Carina Crainic, Andreea Nastasă, Alexandra Pătraşcu, Eva Vencu totalizând 56,850 puncte. Bulgaria a obţinut aurul, cu 62,050 puncte, argintul a revenit Israelului, cu 61,900 puncte, iar bronzul a fost câştigat de Azerbaidjan, cu 59,400 puncte. Ansamblul României s-a calificat în finala de la cinci corzi cu a cincea notă (28,450 puncte), în timp ce la cinci mingi a încheiat pe nouă (28,400) şi va fi prima rezervă în finală. Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică se desfășoară pentru prima dată în România. ”I am Magic” este motto-ul competiției care ridică standardele de organizare. Prin Irina Deleanu, președinte al Federației de specialitate, România a anunțat că își va depune candidatura pentru a găzdui Campionatele Mondiale de Seniori din 2025. Finalele de duminică încep la ora 13.00 și se văd live pe TVR! (credit foto: Federația Română de Gimnastică Ritmică, facebook)

 

 

Facebook Comments